Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenZoeken.


 

Oostindie , Gert . & Inge Klinkers - Decolonising the Caribbean - Dutch policies in a comparative perspective . --- GESIGNEERD ---

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Oostindie , Gert . & Inge Klinkers - Decolonising the Caribbean - Dutch policies in a comparative perspective . --- GESIGNEERD ---
Schrijver: Oostindie , Gert . & Inge Klinkers
Titel: Decolonising the Caribbean - Dutch policies in a comparative perspective . --- GESIGNEERD ---
ISBN:
Uitgever: 2003 Amsterdam University Press
Bijzonderheid: 1e druk Softcover in goede staat 291 blz. --- GESIGNEERD ---
Prijs: € 24,95
Meer info Waarom verliep de dekolonisatie van 'West-Indië', anders dan die van Indonesië, vreedzaam en zelfs rustig? Waarom werd Suriname uiteindelijk wél onafhankelijk, terwijl de Nederlandse Antillen en het hiervan afgesplitste eiland Aruba beiden een plaats als autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden wisten te behouden?

Hoe is te verklaren dat ruim een derde van de Surinamers en Antillianen in Nederland woont, ondanks relatief. zeer ruime Haagse ontwikkelingshulp? Hoe verhoudt het Nederlandse beleid ten aanzien van de laatst overgebleven Caraïbische delen van het Koninkrijk zich met dat van Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, landen die elk met een ander model van dekolonisatie in de Caraïben experimenteren?

Welke lessen kunnen worden getrokken uit een systematische vergelijking van de vier modellen op dimensies als ontwikkelingshulp, zorg voor deugdelijkheid van bestuur, migratiebeleid en culturele identiteit?

Deze vragen staan centraal in Decolonising the Caribbean. De analyse van het Nederlandse beleid is een samenvatting en een update van de veelgeprezen driedelige studie Knellende Koninkrijksbanden die in 2001 verscheen. De nieuwe vergelijkende delen bestrijken een derde deel van het boek en bieden een unieke verkennende exercitie, die ook elders niet eerder zo systematisch werd verricht.
Boek bekijken

BoekenZoeken uit Lisse

zakelijk

Logo BoekenZoeken

Hartelijk dank voor uw bestelling. Bezoek ook onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/BoekenZoeken. Een "like" wordt zeker gewaardeerd.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.