Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekhandel Bloks.


 

BAUER, JOHANN - Kafka and Prague

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: BAUER, JOHANN - Kafka and Prague
Schrijver: BAUER, JOHANN
Titel: Kafka and Prague
ISBN: 9780269027994
Uitgever: Pall Mall
Bijzonderheid: 1971, linnen gebonden met stofomslag, 192pp
Prijs: € 19,50
Meer info Franz Kafka (Praag, 3 juli 1883 – Kierling, 3 juni 1924) was een Duitstalige schrijver die wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw. Zijn werk kreeg vooral na zijn dood een grote invloed op de westerse literatuur.
Kafka was aanvankelijk een staatsburger van Oostenrijk-Hongarije en na het uiteenvallen van de unie in 1918 van de Eerste Tsjecho-Slowaakse Republiek. Hij verbleef ook enige tijd in Berlijn, de hoofdstad van de Weimar-republiek. Dat maakte hem tot een typische Duitstalige en Midden-Europese auteur die niet gekoppeld kan worden aan een specifiek land. Dat gold bijvoorbeeld ook voor zijn tijdgenoot Hermann Hesse, de in Duitsland geboren auteur die naar Zwitserland verhuisde.
Kafka is vooral bekend als schrijver van de romans Het Proces en Het Slot alsmede de novelle De Gedaanteverwisseling. Zijn werk omvat echter veel meer, en lijkt zich te kenmerken door een nachtmerrieachtige, onheilspellende sfeer (als kafkaësk bekend geworden) waarin de bureaucratie en de onpersoonlijke maatschappij steeds meer greep krijgen op het individu. Hendrik Marsman[1] omschreef deze sfeer als een 'uiterst geheimzinnige zakelijkheid'. Kafka's oeuvre wordt wel gezien als symbool voor de ontwortelde mens in de moderne tijd.[2] Sommigen zijn echter van mening dat het werk van Kafka juist een poging is, in een ogenschijnlijke strijd met 'hogere machten', het initiatief terug te geven aan de individuele mens, die uiteindelijk zelf zijn keuzes maakt en daarvoor verantwoordelijk is.[3]
Boek bekijken

Boekhandel Bloks uit Zwolle

zakelijk

Logo Boekhandel Bloks

***VAKANTIEPERIODE BOEKHANDEL BLOKS***
Beste klant, bedankt voor je bestelling en/of bericht. Zoals op de website staat vermeld ben ik tot en met 27 mei met vakantie. E-mail wordt beantwoord en bestellingen behandeld na terugkomst.
Fijne vakantie mocht je deze nog tegoed hebben.
Groet,
Theo Bloks
Verzendkosten incl. T&T en 9% BTW:
***LET OP!! : Pakketten via DHL worden naar het dichtstbijzijnde servicepunt gebracht***
Nederland brievenbus: €4,99
Nederland pakket: €6,99
België €10,00
Europa 1 €17,50
Europa 2 €22,50
Rest of the world €40,00
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.