Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekhandel Bloks.


 

Benschop, Bob - Van weilanden naar woonwijken / Voorne-Putten 1945-1975

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Benschop, Bob - Van weilanden naar woonwijken / Voorne-Putten 1945-1975
Schrijver: Benschop, Bob
Titel: Van weilanden naar woonwijken / Voorne-Putten 1945-1975
ISBN: 9789462583245
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Bijzonderheid: Nieuw exemplaar 2019, gebonden hardcover, 128pp, 31.5x24.5cm
Prijs: € 19,50
Meer info Het overwegende agrarische Voorne-Putten onderging na 1945 een ingrijpende metamorfose. Het weidse inzicht boven de uitgestrekte polders kreeg een totaal ander aanzien toen de fabrieksschoorstenen, hoogspanningsmasten, woonwijken en flatgebouwen verrezen. De bewoners hadden weinig grip op alle veranderingen die de oprukkende havens en aanleg van de Haringvlietdam met zich meebrachten. De locaties van nieuwbouw en de uitbreidingen op het gebied van infrastructuur werden gedicteerd door planologische diensten.

Toch probeerde het eiland zijn eigen stempel te drukken: Brielle liet tal van historische panden restaureren terwijl Spijkenisse zich niet langer door het verleden wenste te laten leiden en de dorpskern grotendeels sloopte. Hellevoetsluis poogde nieuwe industrieën aan zich te binden om de leegstaande marine-complexen te laten herleven en Rockanje en Oostvoorne ontpopten zich als uiterst populaire badplaatsen.

In Van weilanden naar woonwijken. Voorne-Putten 1945-1975 wordt de roerige geschiedenis van Voorne-Putten in de periode 1945-1975 gepresenteerd. Aan de hand van foto’s uit de collectie van het Streekarchief en andere instellingen wordt in beeld gebracht hoe de samenleving te maken kreeg met de gevolgen van de Deltawerken, de uitdijende haven de ruilverkaveling. Al bladerend verandert de vroegere samenleving in de dynamische, moderne maatschappij die vandaag de dag herkenbaar is.
Boek bekijken

Boekhandel Bloks uit Zwolle

zakelijk

Logo Boekhandel Bloks

***VAKANTIE PERIODE BOEKHANDEL BLOKS***
Beste klant, bedankt voor je bestelling en/of bericht. Zoals op de website staat vermeld ben ik tot en met 27 mei met vakantie. E-mail wordt beantwoord en bestellingen behandeld na terugkomst.
Fijne vakantie mocht je deze nog tegoed hebben.
Groet,
Theo Bloks
Verzendkosten incl. T&T en 9% BTW:
***LET OP!! : Pakketten via DHL worden naar het dichtstbijzijnde servicepunt gebracht***
Nederland brievenbus: €4,99
Nederland pakket: €6,99
België €10,00
Europa 1 €17,50
Europa 2 €22,50
Rest of the world €40,00
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.