Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekhandel Shambala.


 

Velde, Jan-Willem van de - Muzisch-agogisch begeleiden in de hulpverlening; bouwstenen voor een speelse en spirituele benadering (met CD)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Velde, Jan-Willem van de - Muzisch-agogisch begeleiden in de hulpverlening; bouwstenen voor een speelse en spirituele benadering (met CD)
Schrijver: Velde, Jan-Willem van de
Titel: Muzisch-agogisch begeleiden in de hulpverlening; bouwstenen voor een speelse en spirituele benadering (met CD)
ISBN: 9789024414253
Uitgever: H. Nelissen (PM-reeks)
Bijzonderheid: softcover met CD, 2002, 2e druk, 188pp, in zeer goede staat, incl. CD "Piano-improvisaties", foto=boek
Prijs: € 7,95
Meer info Waarom is hulpverlening op lange termijn nogal eens niet effectief? Waarin schiet een, puur gedragsmatige benadering tekort? Waarom zijn muzische middelen vaak geschikt om diepere lagen bij hulpvragenden aan te boren? In een stap-voor-stap benadering biedt de auteur materiaal om deze vragen te beantwoorden. Een grote verscheidenheid aan speelse werkwijzen komt aan bod: spel en muziek, dans en beweging, verhalen en sprookjes, schilderen en boetseren, maar ook het beleven van natuur rituelen en humor. De auteur pleit voor verdieping van het hulpverleningsaanbod en draagt mogelijkheden aan voor spirituele en intuïtieve ontwikkeling van zowel hulpverlenende als hulpvragende. In zijn boek schuwt de auteur een persoonlijke stellingname niet en geeft ook zijn eigen ervaringen en inzichten een plaats. Hij stimuleert de lezer na te gaan waarom het belangrijk is aandacht te schenken aan de uiterlijke en innerlijke kant van hulpvragenden, maar ook aan de individuele en collectieve kant van veel hedendaagse problemen. Hij verbindt zo voor het eerst een maatschappijkritische benadering met de humanistische en transpersoonlijke psychologie. Dit boek zet de lezer met opdrachten, vragen en praktijkvoorbeelden laan tot het ontwikkelen van visie en vindingrijkheid. Het biedt de lezer mogelijkheden om zowel zelfbewustzijn als inzicht in de samenleving te verdiepen. Een CD met eigen piano-improvisaties helpt de lezer op weg bij het ontwikkelen van de intuïtieve vermogens als voorbereiding op het gebruik ervan in de hulpverleningspraktijk. Het boek is bedoeld voor allen die zich bezighouden met hulpverlenen, met name HBO-studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
Boek bekijken

Boekhandel Shambala

zakelijk

Boekhandel Shambala uit Alkmaar

Welkom bij Boekhandel Shambala!
Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van mij binnen 3 dagen een ontvangstbevestiging met nadere gegevens over betaling en verzending van het boek (als een boek door de brievenbus past, zijn de verzendkosten binnen Nederland via PostNL € 4,35; naar België zijn de verzendkosten via DPD € 7,00 voor een pakket tot 3 kilo, ook als het niet door de brievenbus past).
Let op dat mijn mail in uw SPAM-box terecht kan komen!
Groetjes van Fleur

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.