Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekhandel Snoek.


 

Aad Koster, Annemiek Kunen, Kees Commerell, Pierre Pijpers - Sint Franciscus Gasthuis 1892-2012

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Aad Koster, Annemiek Kunen, Kees Commerell, Pierre Pijpers - Sint Franciscus Gasthuis 1892-2012
Schrijver: Aad Koster, Annemiek Kunen, Kees Commerell, Pierre Pijpers
Titel: Sint Franciscus Gasthuis 1892-2012
ISBN: 9789073674725
Uitgever: Uitgeverij Voet
Bijzonderheid: 2012 ,1e druk ,hardcover ,afbeeldingen ,Rotterdam ,nieuw ,nog in plastic
Prijs: € 17,95
Meer info Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam is het boek Sint Franciscus Gasthuis 1892-2012 verschenen. Het boek biedt een interessant beeld op het ontstaan van een ziekenhuis voor de 'kostelooze verpleging van R.K. zieken' in een tijd dat er nauwelijks geld beschikbaar was.
Uit liefdadigheid bijeengebrachte dubbeltjes en kwartjes (penningskes) en de onbaatzuchtige inzet van de Zusters Augustinessen van Barmhartigheid hebben het Gasthuis tot stand gebracht en groot gemaakt, waardoor het anno nu is uitgegroeid tot een topklinisch opleidingsziekenhuis.


Van 1893 tot 1976 was het Gasthuis gesitueerd aan de Schiekade. Het boek toont de verschillende fasen van het gebouw en de inrichting van de afdelingen tot aan de verhuizing naar de Kleiweg.
Ook het gebouw op de huidige locatie is sinds de oplevering aan verandering overhevig geweest. Maar veel meer nog de ontwikkeling op medisch gebied, alsmede de inzet van alle betrokken medewerkers, hebben het ziekenhuis gemaakt tot wat het nu is.

Diverse aspecten die voor velen onbekend zijn, worden in dit boek belicht. Zo werd tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog in het ketelhuis van het Gasthuis een illegale krant 'De Wacht' gestencild. In de strenge winter van 1963 schaatsten de religieuzen op een kunstmatig aangelegde ijsbaan in de binnentuin van het Gasthuis. Deze en vele andere inkijkjes worden in dit boek gegeven.

Het boek is samengesteld door de Historische Commissie van het Sint Franciscus Gasthuis. Aad Koster: ?Toen bij renovatiewerkzaamheden aan het ziekenhuis de historische toegangspoort uit 1915 verloren dreigde te gaan, hebben wij ons met verschillende partijen ingespannen voor het behoud van de poort. Deze werd in juli 2009 op het terrein van het Gasthuis in ere hersteld. Naar aanleiding daarvan is de Historische Commissie in februari 2010 in het leven geroepen.?

ISBN 9789073674725

Boekhandel Snoek
Boek bekijken

Boekhandel Snoek uit Rotterdam

zakelijk

Logo Boekhandel Snoek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.