Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekmakelaar.


 

Montijn, Ileen - Schoonheid als hartstocht: P.J.H. Cuypers (1827-1921)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Montijn, Ileen - Schoonheid als hartstocht: P.J.H. Cuypers (1827-1921)
Schrijver: Montijn, Ileen
Titel: Schoonheid als hartstocht: P.J.H. Cuypers (1827-1921)
ISBN: 9789066116368
Uitgever: Inmerc
Bijzonderheid: 2007, 120 pp., hardcover. NIEUWSTAAT
Prijs: € 8,50
Meer info Nieuwstaat.

In Schoonheid als hartstocht doet historica Ileen Montijn verslag van leven en werk van Petrus Josephus Hubertus (Pierre) Cuypers, architect van het Rijksmuseum (1885) en het Centraal Station van Amsterdam (1881-1889), en van vele tientallen katholieke kerken in Nederland.

Pierre Cuypers drukte als ontwerper en bouwer een belangrijke stempel op de architectuur van de negentiende eeuw. Hij ontwierp of restaureerde niet alleen talloze gebouwen, maar nam het liefst ook het interieur voor zijn rekening.
Montijn, schrijfster van verschillende boeken over wonen en (interieur) architectuur in Nederland, plaatst de persoon Cuypers en zijn ideeën in een bredere cultuurhistorische context. Zij neemt de lezer meer naar Roermond, de geboorteplaats van Cuypers, naar het huis dat hij daar bouwde om er te wonen en te werken; in datzelfde pand is nu het Stedelijk Museum Roermond gehuisvest.

Schoonheid als hartstocht is een levendig portret geworden van de architect, kunstenaar en diepgelovige katholiek Cuypers. Een man van ongehoorde productiviteit, die weinig tegenspraak duldde en nergens bang voor was, en zelf eenvoudig verklaarde dat hij bouwde in 'de stijl van het gezond verstand'.
Boek bekijken

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.