Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekNed.nl.


 

Ruud. Hendriks - Autistisch gezelschap een empirisch-filosofisch onderzoek naar het gezamenlijk bestaan van autistische en niet-autistische personen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ruud. Hendriks - Autistisch gezelschap een empirisch-filosofisch onderzoek naar het gezamenlijk bestaan van autistische en niet-autistische personen.
Schrijver: Ruud. Hendriks
Titel: Autistisch gezelschap een empirisch-filosofisch onderzoek naar het gezamenlijk bestaan van autistische en niet-autistische personen.
ISBN: 9789026516740
Uitgever: Lisse Swets& Zeitlinger 2002.
Bijzonderheid: 2002, Als nieuw, 271 p.
Prijs: € 20,00
€ 4,60
Meer info Personen met autisme maken in allerlei situaties - thuis, op school, op het werk - deel uit van ons bestaan. Tegelijkertijd zijn autistische personen zo anders dan andere mensen, dat we ons kunnen afvragen in welke opzichten hier sprake kan zijn van interactie. Hoe worden verbanden tussen mensen gelegd als sociale relaties door een van de partijen onbegrepen blijven? Welke vormen van gezamenlijkheid worden ontwikkeld als de vertrouwde, betekenisvolle wereld van mensen-onder-elkaar goeddeels moet worden opgeschort? Welke alternatieve manieren van onderlinge afstemming blijken voorhanden buiten de vaardigheden die daarvoor gewoonlijk onmisbaar worden geacht? In dit boek probeert cultuurwetenschapper, voorheen groepsleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg, Ruud Hendriks een antwoord te geven op deze vragen. De auteur leest er literaire bronnen op na en beschrijft psychologische experimenten; hij doet verslag van het bestaan op een leefgroep voor verstandelijk gehandicapte autistisch
Boek bekijken

BoekNed.nl uit Bredevoort

Logo BoekNed.nl

Boekned.nl is een onderdeel van antiquariaat De kantlijn uit Bredevoort. Op www.BoekNed.nl worden boeken per categorie aangeboden. Op: kantlijn.com bieden wij onze schoolplaat collectie aan. BINNEN NEDERLAND: BETALING NA ONTVANGST NOTA WORDT BIJGESLOTEN ( alleen bij volledige adresgegevens incl vast telnr)Prijzen excl verzendkosten en 0,25 verpakkingsbijdrage