Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Book4Book.


 

Okri, Ben - De rood bestoven stad / verhalen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Okri, Ben
Titel: De rood bestoven stad / verhalen
ISBN: 9789060125151
Uitgever: Gennep, Uitgeverij Van
Bijzonderheid: 3e druk 1991, 138 blz., paperback met flappen - zo goed als nieuw
Prijs: € 6,50
€ 3,85
Meer info Nigeria, waar zo´n twintig jaar geleden de Biafraanse oorlog woedde, is nog steeds een van de meest gemilitariseerde landen van West-Afrika. In dit land spelen de verhalen van Okri, in het chaotische stadsleven van Lagos, maar ook in het binnenland, waar de meeste stadsbewoners vandaan komen. Okri kiest zijn personages vooral uit de rafelrand van de samenleving, de mensen zonder macht of kansen. Zo leven de twee hoofdpersonen van het titelverhaal van zakkenrollen, gokken en bietsen; veel te vaak verkopen ze hun bloed aan het ziekenhuis. Het decor: parades, toespraken en geweld van brooddronken soldaten. In een ander verhaal voorziet een werkloos geworden verzekeringsagent in zijn onderhoud door in autobussen dubieuze medicijnen te verkopen. Bedreigd door zijn gedupeerde klanten vlucht hij naar zijn geboortestreek. Maar ook daar raakt hij vermalen door kuiperijen en machtsmisbruik. In alle verhalen blijft er ondanks alle uitzichtloosheid een vonkje hoop, solidariteit en affectie groeien. Okri's verhalen zijn stuk voor stuk geschreven in een krachtig, lyrisch, soms bijna toverachtig proza.
Boek bekijken

Book4Book uit Alkmaar

zakelijk

Logo Book4Book

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.
HEEFT U BINNEN 1 DAG GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX. ONZE MAIL KAN DAARIN TERECHT ZIJN GEKOMEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.