Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Book4Book.


 

Mahavamsa & Ad Denisse (vertaling en inleiding) - De Grote Kroniek van Lanka

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Mahavamsa & Ad Denisse (vertaling en inleiding)
Titel: De Grote Kroniek van Lanka
ISBN: 9789056700799
Uitgever: Asoka
Bijzonderheid: 2002, 326 blz., Asoka Klassieke Tekstbibliotheek 5 - gebonden met stofomslag - zo goed als nieuw
Prijs: € 5,00
€ 3,85
Meer info De Mahavamsa verhaalt de geschiedenis van Sri Lanka vanaf het parinibbana van de Boeddha tot aan de regering van koning Mahasena (ca. 325 n.Chr.). Deze kroniek is een van de weinige geschriften buiten de Pali-canon die volledig in Pali-verzen is geschreven. Zij is opgetekend door de monnik Mahanama van de Mahavihara te Anuradhapura aan het einde van de vijfde eeuw n.Chr.

Dit klassieke werk verhaalt van de drie bezoeken van de Boeddha aan de mythische bewoners van Sri Lanka, de legendarische oorsprong van de Singhalezen, de eerste bewoning en de geschiedenis van de koninkrijken in de eerste tien eeuwen. Het beschrijft de komst van het boeddhisme, gebracht door Mahinda, de zoon van Asoka, en haar inworteling in de Singhalese samenleving. Het biedt dan ook een schat aan informatie over de eerste eeuwen van het boeddhisme, vanaf de dood van de Boeddha, zijn crematie en de verspreiding van zijn relieken; de eerste vergaderingen (concilies) en de verschillende leerscholen; de komst van de Bodhi-boom en de relieken van de Boeddha en de praktijken van de Sangha.

Deze Nederlandse uitgave baseert zich mede op de door alle wetenschappers gerespecteerde en tot standaard verheven vertaling van Wilhelm Geiger (1856-1943). Bijna honderd jaar na zijn eerste vertaling in het Duits (1908) en in het Engels (1912) is de Mahavamsa nu ook toegankelijk in het Nederlands.
Boek bekijken

Book4Book uit Alkmaar

zakelijk

Logo Book4Book

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.
HEEFT U BINNEN 1 DAG GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX. ONZE MAIL KAN DAARIN TERECHT ZIJN GEKOMEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.