Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Book4Book.


 

Cortie, Dr. C. - De dynamiek van stedelijke systemen - Veranderingen in functie en welvaart van steden in de Verenigde Staten en de Europese Gemeenschap

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Cortie, Dr. C.
Titel: De dynamiek van stedelijke systemen - Veranderingen in functie en welvaart van steden in de Verenigde Staten en de Europese Gemeenschap
ISBN: 9789023226253
Uitgever: Van Gorcum - Assen/Maastricht
Bijzonderheid: 1991, 142 blz., paperback - goed
Prijs: € 7,50
€ 3,85
Meer info De steden in de landen van de Europese Gemeenschap ontwikkelen zich steeds meer naar het voorbeeld van de Verenigde Staten van Amerika. Er ontstaan grote verschillen in functies en in welvaart tussen de stedelijke gebieden. Dit is een gevolg van de internationale verdeling van economische activiteiten tussen stedelijke gebieden. Vooral de oude industriesteden in het Verenigd Koninkrijk en de functieloze, overbevolkte steden in Zuid -Europa blijven achter binnen de Europese Gemeenschap. Recent is daar het gebied van de voormalige Duitse Democratische Republiek bijgekomen. De actuele discussies in het 'nieuwe' Duitsland over het verplaatsen van functies naar Berlijn, maar ook het 'vergeten' van steden als Leipzig en Dresden, tonen dat het zelfs voor een welvaartsstaat moeilijk is tot herverdeling van functies te komen. Dit boek beschrijft hoe de vorming van grote bevolkingsconcentraties plaatsvindt, en verkent de oorzaken van verschuivingen die optreden in de functies van stedelijke gebieden. Dit gebeurt middels een vergelijking van stedelijke ontwikkelingen in de Verenigde Staten en in de Europese Gemeenschap. Speciale aandacht gaat uit naar het stedelijk systeem van Duitsland en de ontwikkeling van Berlijn. Dit boek is bestemd voor studenten in de sociale geografie en planologie, alsmede voor alle andere geïnteresseerden in stedelijke ontwikkelingen.
Boek bekijken

Book4Book uit Alkmaar

zakelijk

Logo Book4Book

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.
HEEFT U BINNEN 1 DAG GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX. ONZE MAIL KAN DAARIN TERECHT ZIJN GEKOMEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.