Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Brouwer, C. - PM-reeks Opleiden, trainen en presenteren / gebaseerd op NLP-principes

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Brouwer, C. - PM-reeks Opleiden, trainen en presenteren / gebaseerd op NLP-principes
Schrijver: Brouwer, C.
Titel: PM-reeks Opleiden, trainen en presenteren / gebaseerd op NLP-principes
ISBN: 9789024413348
Uitgever: Uitgeverij Boom/Nelissen
Bijzonderheid: Als nieuw Direct leverbaar ! In nieuwstaat ! Kniekje aan cover rechtsonder aan cover. 1e druk 1995. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 17,50
€ 4,00
Meer info Samenvatting
De auteur zet in dit boek de kernen neer voor opleiden en trainen. Die kernen zijn programma's ontwikkelen en de ontwikkelde programma's uitvoeren. Het is ambachtelijk precisiewerk dat uitdrukkelijk van de trainer/opleider vraagt dat hij vanuit een persoonlijke balans opereert.1 Het boek is opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel wordt de persoonlijke ontwikkeling van de opleider/trainer beschreven. In die ontwikkeling wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan de persoonlijke congruentie, dat is de balans tussen lichaam en geest, vervolgens aan ademhaling en stemgebruik en ten slotte aan het contact maken met de opleidings- of trainingsgroep. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan het opleidingskundig vermogen van de opleider/trainer. Hij leert dan aan de hand van hersenscherpende denkmodellen de opleidingsvragen door analyse zeer zuiverte formuleren en vervolgens programma's, presentaties en oefeningen te ontwerpen. Deel drie gaat in op het feitelijk werken met de opleidingsof trainingsgroep. De relatie tussen de geformuleerde inhouden en de eigen ervaringen, de feed-back als methode en leerprincipe en uiteraard de relatie met de groep en met lastige deelnemers komen hier stuk voor stuk aan bod. Dit boek ontstaat in een periode van vernieuwing van het beroep opleider/trainer. Principes uit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) vormen de basis voor dit werk. Het boek is geschreven voor iedereen die als trainer of opleider werkt of wil gaan werken. En voor hen die opleiders en trainers opleiden. Drs. Cobi Brouwer is andragoloog, opleidingsdeskundige en master in NLP. Zij werkt als communicatietrainer, supervisor en coach vanuit het trainingsbureau PerSpectief te Arnhem. Ze is stafdocente Opleiden en Supervisiekunde aan de afdeling Vervolgopleidingen en Dienstverlening (VDO) van de Hogeschool Nijmegen.

Recensie(s)

Dit boek heeft te maken met methoden om mensen te ontwikkelen en om mensen met elkaar te verbinden in positieve saamhorigheid. Daar zijn opleiders, trainers, leraren bij nodig en voor hen is dit boek geschreven. De auteur, opleidingsdeskundige en voorheen docente aan de VDO van de Hogeschool Nijmegen, baseert haar methode op de NLP, het Neurolinguistisch Programmeren. Zij weet deze methode helder en duidelijk uit te leggen. Het eerste deel gaat over het ontwikkelen van persoonlijke vermogens in het omgaan met jezelf en met anderen in groepen. Deel twee is meer didactisch om goede programma's te leren maken ten behoeve van training en leersituaties. Deel drie behandelt het omgaan met leergroepen en het hanteren van groepsprocessen. Veel oefeningen en instructies om congruent te zijn, een goede lichaamshouding te hebben, je stem goed te gebruiken en nog veel meer staan overzichtelijk in dit boek. Een aanwinst voor iedere beroepsbeoefenaar.

Redactie
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen