Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Budiansky, S. - Het karakter van katten / herkomst, intelligentie en gedrag van Felis silvestris catus

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Budiansky, S. - Het karakter van katten / herkomst, intelligentie en gedrag van Felis silvestris catus
Schrijver: Budiansky, S.
Titel: Het karakter van katten / herkomst, intelligentie en gedrag van Felis silvestris catus
ISBN: 9789027478870
Uitgever: Het spectrum
Bijzonderheid: Goed / zgan. 3e druk 2005, paperback Oogt ongebruikt en ongelezen, geen leesvouw. Randen pagina's zijn verkleurd.Zgan.
Prijs: € 10,00
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Waarom plassen katten zo graag op magnetrons en luidsprekers? Waarom is opvoeding via straf bijna onmogelijk? Waarom spinnen katten? Waarom geven de vrouwtjes de mannetjes een tik op hun neus na het paren?
In dit eerste wetenschappelijk verantwoorde boek voor een groot publiek brengt Budiansky de meest recente kennis over de herkomst, intelligentie, emoties en het karakter van katten samen. Het is het verhaal van het enige huisdier dat zich als een solitair wezen heeft geƫvolueerd en daarom soms wat vreemde reacties vertoont op de menselijke omgeving waarin het dagelijks verkeert.
Stephen Budiansky is een van Amerika's meest prominente wetenschapsjournalisten. Hij werkte als redacteur voor toonaangevende bladen als Nature, The Economist, Science en The New York Times. Hij schrijft nu voor The Atlantic Monthly. Van hem verschenen eerder De waarheid over honden en De aard van het paard.
Recensie(s)
De Amerikaanse wetenschapsauteur Stephen Budiansky heeft naast honden en paarden ook katten bestudeerd. In zijn boek zijn een heleboel feiten over katten, hun geschiedenis, hun afstamming, hun raskenmerken, hun gewoontes, hun ziektes en door de mens aan de katten toegeschreven eigenschappen en hebbelijkheden verzameld. De auteur weet al die gegevens uit verschillende bronnen en disciplines knap aan elkaar te smeden tot een lezenswaardig geheel. Het is wel jammer dat de vertalers er niet in zijn geslaagd om de droge humor die een duidelijk element is van Budiansky's stijl in het Nederlands over te zetten. Daar waar zij het hebben geprobeerd, komt het geforceerd over. Meestal hebben zij de humor, die dit boek in het Engels bijzonder plezierig maakt, gewoon genegeerd. Het Nederlandstalige resultaat is daardoor wat zakelijker geworden dan de Engelstalige uitgave. Voor kattenliefhebbers die zich regelmatig afvragen wat hun huisdier bezielt, valt er echter heel wat op te steken. De in het boek te vinden literatuurlijst is beslist waardevol. Pocketeditie, kleine druk.

Redactie
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen