Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Hackl, M. - Chi Gong voor elke dag / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hackl, M. - Chi Gong voor elke dag / druk 1
Schrijver: Hackl, M.
Titel: Chi Gong voor elke dag / druk 1
ISBN: 9789020270075
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheid: Goed Zgan. Uitgave 1996. Soft back oogt ongelezen in zo goed als nieuw staat. Rand cover lijkt aan kneep licht verkleurd, daarom goed ipv als nieuw. Zgan. Vriendelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 32,50
€ 4,00
Meer info Monnica Hackl
Chi Gong voor elke dag
Isbn.nr.9789020207075

Samenvatting
Chi gong voor elke dag

Chi Gong is een reeds duizenden jaren oude Chinese oefenmethode om fit en gezond te blijven, die tot op de dag van vandaag overal in China wordt beoefend. Inmiddels heeft ook het Westen de positieve effecten van deze unieke methode ontdekt. Chi Gong activeert verborgen energieën in de mens en versterkt lichaam en geest. Chi Gong voorkomt ziekte, geeft u vitaliteit en energie, gaat voortijdige veroudering tegen en schenkt u een langer leven. Bij Chi Gong gaat het om het subtiele evenwicht van yin en yang. Yin is de ontvangende, yang de structurerende energie, twee krachten die niet alleen de processen in de kosmos maar ook die in ons eigen lichaam sturen. We kunnen deze energieën beïnvloeden, ondere andere met acupunctuur, maar ook met Chi Gong, door middel van rustige bewegingen en via onze aandacht. Met gerichte bewegingsoefeningen kunnen we zo de balans in lichaam en geest weer herstellen.

De vele in dit boek beschreven oefeningen zijn rijkelijk voorzien van schitterende foto's, waarop elk onderdeel van de oefening in detail te zien is.
Recensie(s)
Chi staat voor de essentiële kosmische energie, die fundamenteel is voor alle aspecten van leven. Chi doordringt het fysieke lichaam en concentreert zich in de meridianen. Chi gong, te vertalen als energetische arbeid, is een zeer oude Chinese methodiek, bestaande uit een reeks van dynamische en statische oefeningen, gericht op harmonie in lichaam en geest. Het taoisme, het boeddhisme en het confucianisme hebben invloed gehad op de ontwikkeling van Chi gong. Met name de wisselwerking tussen de polaire krachten yin (passief) en yang (actief) staat binnen deze therapie centraal. In voorliggend leer- en werkboek worden door de auteur, vanuit haar ervaring, de grondslagen, de basistechnieken en de geneeskrachtige effecten van chi gong aangereikt. Door het oefenprogramma te integreren in het dagelijkse ritme is het mogelijk tot innerlijke eenheid te komen. De oefeningen, ondersteund door duidelijke zwart/wit foto's en tekeningen van de elementaire chi gong-punten, worden op heldere wijze beschreven. Als extra hulpmiddel staan er trefwoorden in de marge. Het taalgebruik is geserreerd. Een literatuuroverzicht en lijst met te behandelen aandoeningen zijn als bijlagen opgenomen.
(Biblion recensie, Ruud Booms.)
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen