Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Marleen Castelein - De mooiste tijd van je leven / de schaduwzijde van het moederschap

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Marleen Castelein - De mooiste tijd van je leven / de schaduwzijde van het moederschap
Schrijver: Marleen Castelein
Titel: De mooiste tijd van je leven / de schaduwzijde van het moederschap
ISBN: 9789045703060
Uitgever: Augustus
Bijzonderheid: Goed / zgan 2009, Paperback / softback . Ongebruikt, ongelezen, onbeschreven en onbeschadigd. Zgan. Geschikt als cadeau ! Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 29,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Nog nooit waren Nederlandse vrouwen zo hoogopgeleid en was er zoveel te kiezen. Maar het mooiste lijkt nog steeds moeder worden. Zo wordt het ook voorgespiegeld in de bladen, op televisie en in een oneindige vloed aan zwangerschapsboeken het sprookje van de moderne moeder die alles combineert.
Maar moeder worden is niet alleen maar leuk; het is een aanslag op het lichaam en een forse ontregeling van het leven. Hedendaags moederschap is in veel opzichten intensiever dan vroeger, terwijl ook werk, relatie en vrije tijd steeds hogere eisen stellen. Waarom produceert onze cultuur toch zulke roze wolken? En hoe geƫmancipeerd is het moederschap eigenlijk in dit postfeministische tijdperk? Aan de hand van persoonlijke ervaringen en verhalen van andere moeders beschrijft Marleen Castelein in De mooiste tijd van je leven de heersende moederschapsidealen. In scherpe, soms hilarische beelden vangt ze de geforceerde glimlach van een generatie.

Marleen Castelein (1971) studeerde Nederlands en is freelance journalist en redacteur. Als literatuuronderzoeker werkte ze mee aan de biografie van M. Vasalis. Ze is moeder van een zoon van vijf.
Recensie(s)

Eigenlijk had achter de titel een vraagteken kunnen staan. Want de auteur - moeder van een vijfjarige zoon - vraagt zich in het boek regelmatig af of het moederschap de mooiste tijd van je leven is. Als neerlandica, freelancejournaliste en redactrice heeft ze onderzoek gedaan naar het moderne moederschap. Hiervoor heeft ze vele boeken en andere bronnen geraadpleegd. Het boek heeft zeven hoofdstukken. Op een vrij theoretische manier komen hierin onderwerpen aan de orde als moeder worden, geestelijke en lichamelijke veranderingen en depressiviteit. Dat moederschap niet zo rooskleurig is, wordt meestal verzwegen, maar in dit boek komt het uitgebreid aan de orde. Daarnaast beschrijft Castelein in acht scenes situaties uit haar eigen leven met kind en zijn vier interviews opgenomen met hoger opgeleide, werkende vrouwen uit de Randstad over het moederschap. Een proloog, inleiding, epiloog en verantwoording maken het boek compleet. Een boek voor de hoger opgeleide vrouw met kind of kinderwens.

Iris Stekelenburg-van Halem
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.