Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Thondup, T. - Handboek helende meditatie / boeddhistische oefeningen voor lichaam en geest

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Thondup, T. - Handboek helende meditatie / boeddhistische oefeningen voor lichaam en geest
Schrijver: Thondup, T.
Titel: Handboek helende meditatie / boeddhistische oefeningen voor lichaam en geest
ISBN: 9789069635002
Uitgever: Altamira-Becht
Bijzonderheid: Goed Izgst. / zgan. Uitgave 2001. Paperback uitgave oogt ongebruikt, geen leesvouw en is in zgan staat. Pagina's zijn vergeeld maar dit heeft ws. te maken met het gebruikte papiersoort. Izgst. Met vriendelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 29,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Handboek helende meditatie behandelt eenvoudige meditatietechnieken die helende energiestromen in lichaam en geest opwekken. Thondup stopt diepgaande, eeuwenoude Tibetaanse wijsheid in een begrijpelijke verpakking, die geschikt is voor ontwikkelde en onbevooroordeelde maar drukbezette moderne lezers. 'In dit boek biedt Tulku Thondup ons een meesterlijke synthese aan van methoden uit de Tibetaanse traditie waarvan hem is gebleken dat zij innerlijke vrede bevorderen. Hij geeft een nauwkeurige beschrijving van een uitgebreide verzameling oefeningen die ontworpen werden om gemoedsrust te kweken en lichamelijk welzijn te bevorderen. Deze op klassieke Tibetaanse meditaties gebaseerde methoden stellen ons in staat deelgenoot te worden van een manier om de geest te trainen teneinde de helende kracht ervan aan te boren.' - Daniel Goleman Over de auteur Tulku Thondop ontvluchtte in 1958 zijn geboorteland Tibet om zich in India te vestigen. Sinds 1980 woont en werkt hij in de Verenigde Staten. Zijn boek De helende kracht van de geest bezorgde hem een groot lezerspubliek.
Recensie(s)
Tweede boek van deze Tibetaanse boeddhistische leraar over dit onderwerp na 'De helende kracht van de geest'*. Zoals de auteur zelf aangeeft is herhaling erg belangrijk en vandaar dat ongeveer dezelfde principes en methoden opnieuw worden besproken. Om de geest en het lichaam te kunnen helen is het nodig om een vredige geest te verwerven. In dit kader worden de vier helende krachten van de geest besproken. Vervolgens worden twaalf meditatieve beoefeningen uitgebreid beschreven, met het lichaam als belangrijkste object, waardoor ze direct praktisch toepasbaar zijn. Ze worden in algemene termen beschreven waardoor ze voor zowel boeddhisten als niet-boeddhisten heel goed toepasbaar zijn. In het laatste deel worden meer specifiek boeddhistische meditaties beschreven voor de meer geoefende lezer. De bronnen van het onderricht worden in een apart hoofdstuk aangegeven en er zijn een korte verklarende woordenlijst en een bibliografie. Dit boek is, net als het eerste boek, zeer praktisch en van goede kwaliteit. Geschikt voor beginners en gevorderden.
(Biblion recensie, Janny de Boer)
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.