Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Wit, H.F. de - De verborgen bloei / over de psychologische achtergronden van spiritualiteit

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wit, H.F. de - De verborgen bloei / over de psychologische achtergronden van spiritualiteit
Schrijver: Wit, H.F. de
Titel: De verborgen bloei / over de psychologische achtergronden van spiritualiteit
ISBN: 9789039105498
Uitgever: Kok Agora
Bijzonderheid: Goed / izgst 7e druk 1997 In zeer goede staat. Cover heeft wat lichte krasjes en doffe plekjes.
Prijs: € 15,45
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Over de psychologische achtergronden van spiritualiteit. Hoe komt het dat de ene mens in de loop van zijn leven milder en wijzer wordt, en de ander juist hardvochtiger en meer verblind raakt? Wat maakt dat sommige mensen steeds meer levensvreugde ervaren en uitstralen, terwijl anderen in toenemende mate in de greep raken van levensangst?

Deze vragen hebben betrekking op een verborgen bloei die zich diep in ons wezen kan voltrekken. De verborgen bloei wordt gecultiveerd in wat wel het contemplatieve leven wordt genoemd. Dat leven is van alle tijden en alle culturen. Welke uiterlijke vorm dit leven ook aanneemt, het wordt gedragen door psychologische inzichten die in de grote spirituele tradities te vinden zijn. Daarover gaat het eerste deel van dit boek. Het tweede deel biedt een uniek, systematisch overzicht van de spirituele methoden die de grote spirituele tradities hebben ontwikkeld om onze fundamentele menselijkheid te wekken en tot bloei brengen.

Geschreven in een speelse, toegankelijke stijl, met vele voorbeelden, is het boek een inleiding in de contemplatieve psychologie. Tevens vertaald in het Engels en Duits.

Dr. Han F. de Wit is als psycholoog en Dharma-leraar nauw betrokken bij de dialoog tussen boeddhisme, christendom en psychologie. Zijn werk heeft internationale erkenning gekregen.
Recensie(s)

Hoe komt het dat de ene mens in de loop van zijn leven milder en wijzer wordt, terwijl de andere - onder gelijksoortige omstandigheden - juist hardvochtiger en meer verblind raakt? Op dergelijke vragen probeert dit boek met behulp van de contemplatieve psychologie een antwoord te vinden. In elke cultuur vinden we tradities die zich erop toeleggen fundamentele aspecten van ons mens-zijn tot bloei te laten komen. Wie kiest voor een spiritueel leven kan in de psychologie van deze contemplatieve tradities aanwijzingen en richtlijnen vinden die de weg wijzen. Dr. Han de Wit is docent contemplatieve psychologie aan de Vrije Universiteit en is nauw betrokken bij de interreligieuze dialoog tussen boeddhisme en christendom. Hij geeft met dit boek een inleiding en een aanvulling op zijn eerder verschenen 'Contemplatieve psychologie' (a.i. 94-27-190-9). De thema's hierin zijn concreter en staan dichter bij het contemplatieve leven zelf. Een prachtig boek met een rijke inhoud. Door het moeilijke taalgebruik vooral aanbevolen voor geschoolde belangstellenden in godsdienstpsychologie, spiritualiteit en godsdienstwetenschappen.
(Biblion recensie, Drs. C.F. Vorstman.)
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.