Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Ferguson, M. - De aquarius samenzwering / persoonlijke en maatschappelijke transformatie in de tachtiger jaren

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ferguson, M. - De aquarius samenzwering / persoonlijke en maatschappelijke transformatie in de tachtiger jaren
Schrijver: Ferguson, M.
Titel: De aquarius samenzwering / persoonlijke en maatschappelijke transformatie in de tachtiger jaren
ISBN: 9789020259490
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheid: Goed/ Zgan 6e druk 1989, paperback. Oogt ongebruikt en ongelezen. Geen leesvouw. Zgan.
Prijs: € 15,45
€ 4,00
Meer info Samenvatting
DE AQUARIUS SAMENZWERING Persoonlijke en sociale transformatie in de tachtiger jaren

De aquarius samenzwering is geen systeem en kent geen politieke doctrine ze is een nieuwe tijdgeest. Meer en meer mensen ondergaan momenteel een persoonlijke bewustzijnsverandering; er is een groeiend besef van ecologische waarden, toenemende belangstelling voor het mystieke, voor spiritualiteit en holistische geneeswijzen, een sterk mondiaal besef en een groeiende betrokkenheid bij de milieu en vredesproblematiek. Al die krachten zijn werkzaam en deels ook voelbaar de aquarius samenzwering is een andere samenleving aan het creƫren en in die verandering spelen stress en crises als voedingsbodem een belangrijke rol. Niet alleen de crises op sociaal of economisch gebied, maar ook een crisis in ons bewustzijn. Nieuwe opvattingen, visies en denkbeelden zorgen voor een paradigmaverandering op tal van gebieden economie, onderwijs, politiek, geneeskunde, godsdienst en gezinsleven. Er vinden hier transformaties plaats, er komt meer synergie, we krijgen een bredere kijk op ziekte en gezondheid, er is een herwaardering van relaties en arbeidsverhoudingen. De snelle en radicale veranderingen die de samenzwering opwekt, worden door de schrijfster tot in detail beschreven en geanalyseerd. Deze ontwikkeling van het menselijk bewustzijn met zijn ongekende mogelijkheden heeft grote gevolgen. Ze kan leiden naar een allesomvattende sociale ineenstorting of een doorbraak betekenen naar een volgende fase in de evolutie van de mens.

Recensie(s)
Na haar boek "De brein revolutie" (1973) verscheen in 1980 dit nieuwe boek van de amerikaanse schrijfster. Ging het eerste boek over de ongekende mogelijkheden van het menselijk bewustzijn, nu gaat het over de mondiale gevolgen daarvan in het tijdperk van Aquarius, de "New Age". Overal zijn - ongeorganiseerd - krachten werkzaam en merkbaar die wijzen op een spoedige sociale transformatie. Dit als reactie en overstijging van de wat betreft wetenschap en techniek zeer eenzijdige Westerse cultuur. In de lijn van de visie van Charles Reich en Th. Roszak schetst Ferguson dus de verwachte doorbraak van een "tegencultuur", waarin/-door mensen weer zichzelf kunnen zijn of ontplooien. Een goed geschreven en breed opgezet boek met een hoopvolle visie. Op de onderbouwing ervan is echter van alles aan te merken.

(NBD|Biblion recensie, Drs. H. Hazenbosch)
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen