Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel bookshopboys.


 

Rinke, Jan - De Vliegende Kogel

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rinke, Jan - De Vliegende Kogel
Schrijver: Rinke, Jan
Titel: De Vliegende Kogel
ISBN:
Uitgever: Scheltens & Giltay, Amsterdam z.j. (1916)
Bijzonderheid: Prentenboek geïllustreerd door Jan Rinke met versjes van Bram
Prijs: € 49,00
Meer info Oblong album 21 x 30 cm, gekartonneerde band, linnen rug, voorplat geïll. in kleurenlith. evenals de titelpagina. Prentenboek met 14 paginagrote kleurenlitho's met steeds een andere steunkleur en op iedere linker bladzijde een versje.
Het boek vertelt het verhaal van een jongetje, dat met een pistool (een "schiet") speelt, waarbij er opeens een kogel afgaat. De weg die de kogel aflegt wordt in rijmvorm beschreven en aanschouwelijk gemaakt door het kogelgat in elke prent.. Aan het eind gaat de kogel ook door het boek heen. Het is dan ook een boek met een kogelgat van voor- t/m achterplat. Origineel en grappig boek.
De band vertoont forse gebruikerssporen aan hoeken en randen. Op de titelpagina staat een naam gestempeld in de marge. Inwendig: bruinverkleuring door het hele boek heen. Alle bladzijden vertonen vlekken; de rechterbovenhoeken vertonen sporen van vochtinwerking. Her en der ezelsoren. Kortom een boek in veel gelezen en matige staat.
Boek bekijken

bookshopboys uit Den Haag

zakelijk
In de zomer vanaf midden mei sta ik op zondagen op het Lange Voorhout 2e kraam rechts vanaf Hotel Des Indes in Den Haag met de betere kunstboeken en top grafisch werk van bijv. Kees van Dongen en Escher. Ook heb ik dan wat kwalitatief goede schilderijen bij me.
Graag tot ziens!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.