Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel bookshopboys.


 

Cretser, Gysbert de - Beschryvinge van sGravenhage

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cretser, Gysbert de - Beschryvinge van sGravenhage
Schrijver: Cretser, Gysbert de
Titel: Beschryvinge van sGravenhage
ISBN:
Uitgever: Tot Amsterdam, by Johannes Ratelband, Boekverkoper 1729
Bijzonderheid: Tweede druk, met 2 frontisp. en 8 van 9 kopergravures.
Prijs: € 595,00
Meer info Beschrijvinge van sGravenhage behelsende desselfs eerste opkomste, stichtinge en vermakelyke situatie, het Graven-Hof aldaar gebouwt, met alle verdere publyke en particuliere Gebouwen daar in sijnde, en desselfs voorname Grachten, Pleynen, Straaten en Buytenwegen. Als mede Alle de hooge Staatsche Vergaderingen, Collegien, Hoven van Justitie en andere Raad- en Vergader Kamers daar in geplaatst, en derselve dagelykse byeenkomsten. Mitsgaders De oude Coustumen die in den Hage geobserveert worden. Alles nauwkeuriglyk opgestelt en beschreven, met kennisse van de Ed: Achtbare Heeren Burgermeesteren van 's Gravenhage. Door Gysbert de Cretser, met Figuren. Waar achter bygevoegt is de Zeestraat op Scheveninge, door de Heer van Zuylichem.*
* = Constantijn Huygens
Met 2 verschillende frontispices en 8 kopergravures (van 9), waarvan 3 uitvouwbaar. Het deel over de Zeestraat heeft een eigen titelpagina en frontispice. Gravure van het Voorhout vanaf de Kneuterdijk verby de Kloosterkerk ontbreekt.
Gekartonneerde gemarmerde band ca 16,5 x 21 cm; 12, 145, 7; 1, 104, 7; 60 blz.
Staat: band sleets aan hoeken en randen, bovenzijde rug vertoont een defectje, op voorste schutblad is een nummer geschreven en staat een stempel van "Bibliotheek Soc. Jesu. Residentie H.Teresia Den Haag"; op de binnenzijde van het voorplat zit een etiket van genoemde bibl.; op de 4e ongepag. bladzijde staat nogmaals een zelfde stempel. De eerste uitvouwbare gravure ("s Gravenhage") heeft een aantal via de achterzijde gerepareerde scheuren, overige gravures goed.
Boek bekijken

bookshopboys uit Den Haag

zakelijk
In de zomer vanaf midden mei sta ik op zondagen op het Lange Voorhout 2e kraam rechts vanaf Hotel Des Indes in Den Haag met de betere kunstboeken en top grafisch werk van bijv. Kees van Dongen en Escher. Ook heb ik dan wat kwalitatief goede schilderijen bij me.
Graag tot ziens!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.