Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel booxandbooks.


 

Ans Dingemanse-Dieleman et al - Schetsplezier, Denis Galloway (1878-1957) : schilder, etser, tekenaar, fotograaf,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ans Dingemanse-Dieleman et al - Schetsplezier, Denis Galloway (1878-1957) : schilder, etser, tekenaar, fotograaf,
Schrijver: Ans Dingemanse-Dieleman et al
Titel: Schetsplezier, Denis Galloway (1878-1957) : schilder, etser, tekenaar, fotograaf,
ISBN: 9789079210039
Uitgever: Polderhuis, 2009, 108 pp., hardcover
Bijzonderheid: 21,5 x 22 cm., 625 gr., in nieuwstaat, onbeschreven
Prijs: € 7,00
€ 3,85
Meer info William Albert Denis Galloway (Cardiff, Wales, 5 maart 1878 - Londen, Engeland, 7 mei 1957), schilder, etser, tekenaar, fotograaf Westkappelse periode Gedurende zijn verblijf in Westkapelle komt Denis in contact met de Hongaarse kunstenaarsfamilie Góth. Hij sluit zich aan bij de kunstenaarsscene rond Jan Toorop en doet mee aan de door deze georganiseerde tentoonstellingen. Door de verhalen van de familie Góth wordt zijn belangstelling gewekt voor Oost-Europa. In 1926 zou hij zich voor lange tijd in Transsylvanië, Roemenië vestigen. Vanaf 1920 is er blijkbaar wat onenigheid binnen de kunstenaarskring; vanaf dat jaar doen Galloway en Góth niet meer mee aan de Domburgse tentoonstellingen, Galloway houdt een eigen expositie in de herberg Het kasteel van Batavia in Westkapelle. Galloway woont aanvankelijk als pensiongast in Het Kasteel van Batavia en later in café De Vriendschap van de familie Kaland. In de dochter Willemina Kaland vindt hij één van de modellen voor zijn werk. Als er een geschikt huisje vrij komt, gaat Denis zelfstandig wonen in d' Arke. Hij brengt zijn tijd door met het schilderen, tekenen, etsen en ook fotograferen van het dorp, de dijk, de Westkappelaars en hun toen nog geïsoleerde en traditionele levenswijze. Door de bombardementen van 1944 is het oude Westkapelle voorgoed verdwenen; daarom heeft het werk van Galloway niet alleen een artistieke maar ook een hoge cultuurhistorische waarde. Galloway schildert, tekent en fotografeert bijna altijd de mensen in hun dagelijkse omgeving. Portretten maakt hij in opdracht. Als modellen kiest hij vaak jonge meisjes, wat hem bij sommige Westkappelaars een bedenkelijke reputatie oplevert. De klederdracht wordt bijzonder gedetailleerd weergegeven. Zijn werk kenmerkt zich in het algemeen door een illustratieve stijl.
Boek bekijken

booxandbooks uit Middelburg

particulier
Altijd met juiste omschrijving en foto. Sommige aanbieders zetten geen foto erbij: te lui, geen aandacht voor het boek en de koper, of ze hebben iets te verbergen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.