Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Bo's books.


 

Marben, Ashti - In de schaduw van de dictator / mijn leven in Irak

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Marben, Ashti - In de schaduw van de dictator / mijn leven in Irak
Schrijver: Marben, Ashti
Titel: In de schaduw van de dictator / mijn leven in Irak
ISBN: 9789063051372
Uitgever:
Bijzonderheid: 2004, paperback
Prijs: € 4,75
€ 4,25
Meer info Dit is het unieke verhaal van een Irakese vrouw, die jarenlang in de ban was van Saddam Hussein. Ze vereerde hem als een heilige en besloot voor hem te gaan werken. Maar wat begon als een droom, eindigde in een hel waar zij ternauwernood aan wist te ontsnappen.Hij was alomtegenwoordig in Irak. Dictator Saddam Hussein. Als klein meisje bewonderde Ashti Marben hem mateloos en schreef ze hem talloze brieven. Op zestienjarige leeftijd sloot zij zich aan bij de Baath Partij van Hussein, wat gezien haar christelijke achtergrond bijzonder was. Hiermee stelde zij niet alleen haar eigen leven in de waagschaal, maar ook dat van haar familie. In korte tijd wist zij zich op te werken tot hoofd van de vrouwelijke afdeling van de Baath-partij in Koi, een gebied waar vooral Koerden woonden, de vijanden van Saddam. De armoede, angst voor de geheime dienst, voortdurende oorlogen, en het verlies van haar verloofde in de golfoorlog zorgden er uiteindelijk voor dat ze niet alleen haar geloof in Saddam verloor, maar ook in de goede bedoelingen van de Baath Partij. Vanaf het moment dat zij haar twijfels en kritiek begon te uiten, was haar leven in gevaar in 1996 moest zij samen met haar broer halsoverkop Irak ontvluchten.
Boek bekijken

Bo's books uit Bergen op Zoom

particulier

Logo Bo's books

***Geen reactie na 2 dagen: kijk dan eens in de SPAM-map***
Met de aankoop van deze boeken steun je Support Casper: Support Casper zamelt geld in om onderzoek naar innovatieve behandelmethoden voor alvleesklierkanker te kunnen bekostigen. Aan deze ziekte sterven dagelijks acht mensen; het is de meest dodelijke vorm van kanker.
Met meer dan 1600 titels in mijn Boekwinkeltje, en regelmatige verse aanvoer, is rondneuzen in mijn winkeltje zeker aan te raden.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.