Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel exlibris.


 

Chantal Thomas - afscheid van de koningin

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Chantal Thomas - afscheid van de koningin
Schrijver: Chantal Thomas
Titel: afscheid van de koningin
ISBN:
Uitgever: bert bakker
Bijzonderheid: Nederlands Bindwijze Paperback Druk 1 Verschijningsdatum januari 2004 Afmetingen 20,1 x 12,6 x 2,3 cm Aantal pagina's 245 pagina's Illustraties Nee als nieuw
Prijs: € 17,50
Gratis
Meer info Samenvatting
Agathe-Sidonie Laborde is voorlezeres van koningin Marie Antoinette. Dagelijks is ze een bescheiden en onopvallende getuige van het grootse en bijna surrealistische spektakel aan het hof van Lodewijk XVI, dat haar beslist intrigeert.
De tijd waarin Agathe leeft is haar niet gunstig gezind. Het is 14 juli 1789: het volk bestormt de Bastille. De Franse evolutie is een feit. Het leven binnen de paleismuren raakt volledig ontregeld. Door de ogen van Agathe volgen we van uur tot uur de gebeurtenissen aan het hof en zien we de toenemende ontreddering en paniek onder de aristocratische hofhouding. Ook Agathes eigen leven stort in: zij slaat in de nacht van 16 juli op de vlucht en weet het buitenland te bereiken. Maar haar oude leven kan ze niet vergeten. Ze blijft terugdenken aan het kleine universum van schoonheid en weelde.
Afscheid van de koningin is een meesterlijke roman over het einde van een tijdperk in de Franse - en Europese geschiedenis. Het boek kende een enorm succes in Frankrijk en won de prestigieuze Prix FĂ©mina.
Chantal Thomas is gespecialiseerd in 18de eeuwse literatuur en schreef eerder de biografie over Marie Antoinette. Afscheid van de koningin is haar eerste roman.
Boek bekijken

exlibris uit Baarn

Deze verkoper heeft nog niet aangegeven een particuliere of zakelijke verkoper te zijn

Logo exlibris

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.