Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Anne Pastoors - Wijsheid in pacht

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Anne Pastoors - Wijsheid in pacht
Schrijver: Anne Pastoors
Titel: Wijsheid in pacht
ISBN: 9789082212303
Uitgever: Eigen beheer
Bijzonderheid: 2014, 214 pp., papberbach, z.g.a.n.
Prijs: € 4,00
€ 4,50
Meer info Samenvatting

We staan samenlevingsbreed op een kantelpunt. Het kantelpunt komt in de kern neer op minder verzorgingsstaat en meer participatiesamenleving. De verzorgingsstaat wordt onbetaalbaar en loopt tegen grenzen van bemensbaarheid aan. Tenminste, als we blijven denken zoals we gewend zijn: vooral in termen van professionele inzet.

De vraag is hoe we samenlevingsbreed kunnen kantelen richting participatiesamenleving. Om die vraag kunnen we niet langer heen. De transities in het sociale domein (Transitie jeugdzorg, AWBZ Wmo, Participatiewet) zijn weliswaar een middel om tot meer participatiesamenleving te komen maar als je het oog op de transitie-bal gericht houdt, geeft dat niet vanzelf ook het spelinzicht dat de participatiesamenleving nodig heeft om tot ontwikkeling te komen.

Dit boek brengt overzicht, uitzicht en inzicht voor de transformatie van het sociale domein richting participatiesamenleving. Die transformatie vergt dat we de samenleving anders inrichten en organiseren; op zoek dus naar een ander, duurzamer grondpatroon.

Bovendien vraagt de transformatie een andere grondhouding van alle betrokkenen. Grondhouding en grondpatroon worden in dit boek uitgelijnd. Maar hoe komen we daar? Het boek stippelt een route uit aan de hand van 20 bakens. Die bakens laten zien waar het bij transformatie in essentie om draait. De 20 bakens zijn hefbomen voor het transformatieproces en tezamen vormen ze meteen ook een checklist. Bovendien is het mooie van bakens dat ze te verzetten zijn. Daarvoor is wijsheid nodig en dit boek laat zien dat we die dus al in pacht hebben.

Het boek vormt een bron van inspiratie en van toepasbare wijsheid om het sociale domein te transformeren. Dit is een boek om bij de hand te houden en steeds op terug te vallen de komende jaren.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar Belgiƫ.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.