Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Bas van Stokkum - Beledigd in Amsterdam. Verbaal geweld tussen politie en publiek.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bas van Stokkum - Beledigd in Amsterdam. Verbaal geweld tussen politie en publiek.
Schrijver: Bas van Stokkum
Titel: Beledigd in Amsterdam. Verbaal geweld tussen politie en publiek.
ISBN: 9789013024395
Uitgever: Politie Amsterdam-Amstelland
Bijzonderheid: 2005, 159 pp., softcover/paperbacj
Prijs: € 4,50
€ 3,70
Meer info In 1997 is het Streetwise-beleid in Amsterdam gelanceerd. Daarmee heeft de politie de bestrijding van overlast en asociaal gedrag hoog op de agenda gezet. Politieagenten moeten burgers voortaan consequent bekeuren voor relatief kleine overtredingen zoals wildplassn en fietsen in voetgangersgebieden.Ook het beledigen van politieambtenaren wordt strigent aangepakt.
Burgers reagern vaak geïrriteerd, vooral als de overtreding in hun ogen 'futiel' is. Bekeuringsituaties lopen dan ook regelmatig uit de hand en hebben ingrijpend optreden tot gevolg: aanhouden en geboeid afvoeren. In deze studie gaat veel aandacht uit naar de motieven en redenen voor verbaal geweld. Tegelijkertijd worden aanknopingspunten geboden om de legimiteiten van het politieoptreden te vergroten. Hoe burgers fatsoenlijk aanspreken? Hoe voorkomen dat 'triviale zaken'escaleren?
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.