Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Ischa Meijer. - De interviewer. 50 interviews uit 25 jaar interviewen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ischa Meijer. - De interviewer. 50 interviews uit 25 jaar interviewen.
Schrijver: Ischa Meijer.
Titel: De interviewer. 50 interviews uit 25 jaar interviewen.
ISBN: 9789053336373
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1999, 401 pp, paperback, z.g.a.n.
Prijs: € 3,95
€ 6,95
Meer info Ischa Meijer was de beste interviewer van Nederland, daar is vriend en vijand het over eens. In deze bundel is een aantal interviews bijeengebracht die een representatief beeld geven van de rasinterviewer die hij was. De selectie bestrijkt de ruim vijfentwintig jaar waarin Meijer zo'n vijfhonderd interviews publiceerde in diverse dag- en weekbladen. Te beginnen aan het eind van de jaren zestig in De Nieuwe Linie, vervolgens in de jaren zeventig in Haagse Post, in de jaren tachtig in Vrij Nederland en ten slotte aan het begin van de jaren negentiq in Nieuwe Revu en Het Parool.

Deze bundel, waarin alle perioden vertegenwoordigd zijn, laat niet alleen de ontwikkeling van Ischa Meijers geraffineerde interviewtechniek zien, maar geeft tevens een rijkgeschakeerd tijdsbeeld van de afgelopen vijfentwintig jaar. Meijer koos zijn gesprekspartners uit de meest uiteenlopende kringen: wetenschap, politiek, kunst, sport - Loe de Jong, Bram Peper, Freek de Jonge, Mart Smeets enzovoort. De actualiteit was wel de aanleiding voor een interview, maar nooit het uiteindelijke doel. Het ging Meijer om de drijfveren van de geïnterviewde. En hij slaagde er altijd in vragen te stellen die nog niemand had gesteld, ook de geïnterviewden zelf niet. Dezen lieten zich soms verleiden meer te zeggen dan zij vooraf van plan waren, wat meer dan eens tot geruchtmakende interviews heeft geleid, die in deze bundel uiteraard niet ontbreken.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.