Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Anthony Giddens - Paars. De derde weg. over de vernieuwing van de sociaal-democratie

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Anthony Giddens - Paars. De derde weg. over de vernieuwing van de sociaal-democratie
Schrijver: Anthony Giddens
Titel: Paars. De derde weg. over de vernieuwing van de sociaal-democratie
ISBN: 9789052405469
Uitgever: Houtekiet
Bijzonderheid: 2000, 176pp, paperback
Prijs: € 5,50
€ 4,25
Meer info et vinden van een 'derde weg' in de politiek is al een hele tijd een belangrijk discussiethema, niet alleen in de Verenigde Staten en het Groot-Brittannië van Tony Blair, maar ook bij ons, in Nederland en België, waar paarse regeringen aan de macht zijn. In deze discussie wordt voortdurend verwezen naar het boek De Derde Weg van de wereldberoemde socioloog Anthony Giddens. In dit boek toont hij aan dat de Derde Weg niet alleen mogelijk maar vooral noodzakelijk is. In een wereld waar het oude linkse ideeëngoed heeft afgedaan, en de oplossingen van nieuw-rechts onsamenhangend en ongewenst zijn, moet de sociaal -democratie zich dringend vernieuwen. Volgens Giddens gelden de schema's links/rechts niet langer. Burgers willen hun leven zelf vormgeven en anders inrichten dan totnogtoe het geval was. In de emotionele democratie van Giddens is daar plaats voor: de regering moet de beginselen van democratie, communicatie, respect voor anderen en verantwoordelijkheid ondersteunen en de mensen mogelijkheden bieden om zich ten volle te ontplooien zonder anderen of het milieu te schaden. In onze kosmopolitische wereld hangt alles met alles samen en kunnen economische en politieke beslissingen vérstrekkende gevolgen hebben. De Derde Weg staat voor: gelijkheid, bescherming van. zwakkeren, geen rechten zonder verantwoordelijkheden, geen autoriteit zonder democratie, vrijheid als autonomie.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.