Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekenetalage.


 

Waagenaar, Sam - De joden van Rome

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Waagenaar, Sam - De joden van Rome
Schrijver: Waagenaar, Sam
Titel: De joden van Rome
ISBN:
Uitgever: Van Holkema & Warendorf - Bussum
Bijzonderheid: 1978, gebonden met stofomslag, wat ouderdomssporen, verder in prima staat, div. fotokatern's, 331 blz.
Prijs: € 5,00
€ 7,70
Meer info Formaat: 24x15,8x3,7 cm. Er is bijzonder weinig bekend over de geschiedenis van de joden in Rome, een stad die op grond van haar verleden en als centrum van de rooms-katholieke kerk wel een uitzonderlijke plaats moest gaan innemen in de joods-christelijke verhoudingen. De geschiedenis van de Romeinse joden is dan ook maar al te vaak de geschiedenis van de verhouding van de katholiek kerk tot de joden -een verleden dat dikwijls vertekend en verstopt werd.
Gebruik makend van vele documenten, archiefstukken en studies over dit onderwerp, belicht de schrijver in dit boek, dat internationaal opzien baarde, die twintig eeuwen bewogen geschiedenis van de Romeinse joden. Hij is daarbij gegrepen door het onvoorstelbare mengsel van godsdienst en politiek, scherpzinnigheid en machtsuitoefening dat Rome (dan wel Vaticaan) heet en toont zich verbijsterd dat de grondtrekken van het antisemitisme ook nu nog blijkbaar onaantastbaar voortleven.
En hoe dichter hij bij de actualiteit komt, des te feller wordt zijn betoog, juist door de zakelijke weergave van schijnbaar kleine bijzonderheden. Zo zorgde zijn onweerlegbare onthullingen over de verbijsterende onverschilligheid van de paus tegenover de joden in de tweede wereldoorlog voor een geweldige opschudding in het Vaticaan - en ver daarbuiten.
Boek bekijken

De Boekenetalage uit Dinxperlo

particulier
Standaard is de verzending via PostNL. Op verzoek ook mogelijk via DPD voor euro 6,50 binnen Nederland.
Bij bestellingen in één keer van totaal meer dan 35 euro, geen verzendkosten. Ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat dank voor uw vertrouwen.
SOMS KOMEN ONZE BERICHTEN IN DE SPAM-BOX TERECHT.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.