Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekenetalage.


 

Prins, Marcel & Steenhuis, Peter Henk - Andere Achterhuizen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Prins, Marcel & Steenhuis, Peter Henk - Andere Achterhuizen
Schrijver: Prins, Marcel & Steenhuis, Peter Henk
Titel: Andere Achterhuizen
ISBN:
Uitgever: Athenaeum - Polak & Van Gennep Amsterdam
Bijzonderheid: 2010, paperback, géén leesvouwen, slechts éénmaal gelezen, in goede staat, 280 blz.
Prijs: € 8,95
€ 3,85
Meer info Formaat: 21,5x13,5x2,2 cm. Spreken we over de onderduik dan denken we aan Anne Frank. Maar wat weten we van de vele duizenden andere Joden die in de Tweede Wereldoorlog in ons land onderdoken? Velen van hen werden alsnog opgepakt, gedeporteerd en meestal vermoord in de concentratiekampen.
Dit boek bevat de verhalen van vijftien mensen die het wel overleefden, mannen en vrouwen die horen tot de laatste getuigen. Het zijn hún verhalen, die nu nog verteld kunnen worden, en vaak vertellen zij ze voor het eerst. Ze zijn opgetekend door Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis.

De onderduikgeschiedenissen zijn zo indringend en zo divers dat ze stuk voor stuk een documentaire waard zijn. Daarom is er ook een website waarop een groot aantal herinneringen uitgewerkt zijn tot korte animaties. Boek en website vormen één geheel. Lees dit boek en kijk op www.andereachterhuizen.nl.

Peter Henk Steenhuis is filosofieredacteur bij 'Trouw' en publicist. Momenteel werkt hij aan een filosofisch drieluik over het kijken naar kunst, het lezen van poëzie en het luisteren naar muziek. Marcel Prins is cameraman en filmmaker. In 2005 maakte hij de film 'Het misdrijf van Abraham Prins', die genomineerd werd voor het Gouden Beeld, de prijs voor de beste televisiedocumentaire van dat jaar.
Boek bekijken

De Boekenetalage uit Dinxperlo

particulier
Standaard is de verzending via PostNL. Op verzoek ook mogelijk via DPD voor euro 6,50 binnen Nederland.
Bij bestellingen in één keer van totaal meer dan 35 euro, geen verzendkosten. Ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat dank voor uw vertrouwen.
SOMS KOMEN ONZE BERICHTEN IN DE SPAM-BOX TERECHT.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.