Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekenkamer.


 

Hartogh, Dr. G. den - Voorzienigheid in donker licht

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hartogh, Dr. G. den
Titel: Voorzienigheid in donker licht
ISBN:
Uitgever: Groen
Bijzonderheid: 353pp
Prijs: € 6,50
Meer info Dr. G. den Hartogh: Voorzienigheid in donker licht

Herkomst en gebruik van het begrip 'providentia dei' in de reformatorische theologie, in het bijzonder bij Zacharius Ursinus

In zijn pastorale praktijk wordt de auteur herhaaldelijk geconfronteerd met de bekende 'waarom'-vraag. Vaak komt dan ook Zondag 1 en 10 van de Heidelbergse Catechismus (zeer waarschijnlijk van de hand van Ursinus) ter sprake, waarin onder meer staat 'dat zonder de wil mijns hemelsen Vaders geen haar van mijn hoofd vallen kan'. Tot op de dag van vandaag geloven vele christenen binnen alle geledingen van de gereformeerde gezindte dat alles wat gebeurt Gods wil is en dat alles bovendien reeds van tevoren is beschikt (gedetermineerd). Omdat er eigenlijk nog nooit een systematisch historisch onderzoek is gedaan naar de voorzienigheidsleer in de Heidelbergse Catechismus en het geloof in de voorzienigheid voor de tijd van de reformatie, betreedt de auteur in deze dissertatie onontgonnen terrein. In zijn diepgravende onderzoek probeert de auteur de relatie te leggen tussen het leven van Zacharias Ursinus en zijn voorzienigheidsleer. Verder beschrijft hij de traditie waaruit Ursinus voortkwam, vanaf Plato en Aristoteles tot de kerkvaders, vanaf de mystieke theologen tot de reformatoren. Bij deze reis in de geschiedenis gaat de auteur ook in op vragen die de leer van de voorzienigheid in deze tijd oproept.
Boek bekijken

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.