Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekenkamer.


 

Ledden-Vis, S. van - Zwerftochten

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Ledden-Vis, S. van
Titel: Zwerftochten
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: 240pp
Prijs: € 12,50
Meer info Sarie van Ledden - Vis: Zwerftochten

Laatste levensjaren van Gerut van Ledden uit Maurik

Geurt van Ledden heeft zijn gehele leven in het dorp Maurik gewoond, hij werd geboren op 11 februari 1880 in een zeer armoedige tijd. Hij maakte de 1e en de 2e wereldoorlog mee. Veel van zijn leven is bewaard gebleven door zijn vele brieven, levensschetsen en gedichten die hij tijdens zijn leven op papier heeft gezet. Hij genoot maar enkele jaren onderwijs, maar door zijn leergierigheid en volgens eigen zeggen door veel 'snuffelen' in de boeken ontwikkelde zich een zeer goed verstand.

Het boek wat u thans voor u ziet beschrijft de laatste jaren van zijn leven, geschreven aan zijn zielsvriendin Riek van Beek uit Zeist. Zij was een geoefende vrouw, die vanaf ongeveer 20-jarige leeftijd aan haar bed verbonden was. Het zijn 'rijke' brieven die deze twee mensen elkaar stuurden, veel van hun zielenleven wordt hierin beschreven. Het gezelschapsleven en de daaraan verbonden correspondentie is anno 2014 bijna verdwenen, brieven schrijven doen we nauwelijks meer. In onze digitale tijd zou men daarnaar soms heimwee krijgen en kan een boek met zóveel brieven tot jaloersheid verwekken.
In dit boek zijn ook nog enkele gedichten opgenomen waarvan Geurt er in zijn leven honderden geschreven heeft. Tevens een klein boekje: 'Jan Mensen, Gods vrijmachtige genade bewezen aan een ter dood veroordeelde zondaar' wat hij tegenkwam in de oudheidkamer in Tiel en in 1932 uitgegeven is.
Boek bekijken

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.