Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekenkamer.


 

Zeeuw, P. de - Michiel Adriaanszoon de Ruyter

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Zeeuw, P. de
Titel: Michiel Adriaanszoon de Ruyter
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: 179pp
Prijs: € 16,95
Meer info P. de Zeeuw: Michiel Adriaanszoon de Ruyter

Michiel de Ruyter wil al jong gaan varen. Het eentonige werk op de lijnbaan in Vlissingen trekt hem niet. Al op 11-jarige leeftijd komt hij in dienst op het koopvaardijschip van de gebroeders Lampsins. Tijdens zijn eerste tochten verweert hij zich dapper tegen de Duinkerker kapers en de Barbarijse zeerovers.
Als er oorlog met Engeland uitbreekt, wordt hem gevraagd dienst te nemen op een oorlogsschip. Hij heeft dan intussen in Bergen op Zoom tegen de Spanjaarden gevochten die deze stad probeerden in te nemen.
De Ruyter wordt bevorderd tot admiraal en mag met Gods hulp vele overwinningen behalen. Na de Derde Engelse Oorlog moet hij naar de Middelandse Zee om tegen de Fransen te gaan vechten, die Siciliƫ op Spanje willen veroveren. Daar aangekomen bevrijdt hij Hongaarse predikanten die als galeislaag te werk gesteld waren. In gevecht met een Franse vloot wordt hij dodelijk getroffen. Als een oprecht christen sterft Michiel de Ruyter en tot op de dag van vandaag wordt hij als onze grootste zeeheld geƫerd.

Dit boek is een deel van de Historische Serie en zal jong en oud bijzonder aanspreken. Geschikt voor de leeftijd van 10 jaar en ouder.
Boek bekijken

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.