Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Stolk, Cees & Weites, Harry & Graaff, Eveline de - Boek van de landschappen. Nederlandse provincies op hun mooist.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Stolk, Cees & Weites, Harry & Graaff, Eveline de
Titel: Boek van de landschappen. Nederlandse provincies op hun mooist.
ISBN: 9789012128681
Uitgever: Sdu Uitgevers, Den Haag
Bijzonderheid: -; 2008; 106 pag.; Foto's: Jan Zeeman, gebonden.
Prijs: € 7,50
Meer info Het is er altijd mooi, en soms ontzettend heet. Zon en luwte kunnen de temperatuur opstuwen tot 60 graden Celsius. Maar Kootwijkerzand wordt niet alleen gekenmerkt door hitte, het heet ook het grootste stuifzandgebied van Europa te zijn. Het daarnaast gelegen Kootwijk is het kleinste dorp van Gelderland en Radio Kootwijk zit met een lege kathedraal waar een bestemming voor moet worden gevonden. Een klein stukje Veluwe met een grote historie.
Zo begint het verhaal over het Veluws landschap in het 'Boek van de Landschappen', de provincies op hun mooist, een uitgave van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en Sdu Uitgevers. Op 27 september zijn de eerste twee exemplaren in Kootwijk aangeboden aan de ministers Cramer (VROM) en Verburg (LNV).

In het 'Boek van de Landschappen' staat uit iedere provincie één landschap centraal. De journalisten Cees Stolk en Harry Weites wandelen en fietsen door de verschillende gebieden en geven hun impressies weer. Daarnaast is er een artikel over elk landschap dat de beleidspraktijk beschrijft laat zien dat provincies werken aan de kwaliteit en diversiteit van het landschap. Fotograaf Jan Zeeman heeft daar prachtige foto's bij gemaakt.
Boek bekijken