Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Groenewold, John & Roossien, Bert - Stadskanaal. 250 jaar het Stadskanaal / 400 jaar de Semslinie.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Groenewold, John & Roossien, Bert
Titel: Stadskanaal. 250 jaar het Stadskanaal / 400 jaar de Semslinie.
ISBN: 9789052945880
Uitgever: Profiel, Bedum
Bijzonderheid: 2015, gebonden, 192 pp. met vergelijkende foto's oud/nieuw
Prijs: € 25,00
Meer info Een prachtig fotoboek over de veranderingen in Stadskanaal. Oude en nieuwe foto's wisselen elkaar op spannende wijze af. De fotobijschriften bieden een fraai inkijkje in de geschiedenis van deze plaats. Van Bareveld tot de Tweede Afdraai worden talloze karakteristieke panden en straatbeelden in beeld gebracht. Het boek werd samengesteld door John Groenewold en Bert Roossien. Samen maakten zij een keuze uit de vele oude foto's uit het archief van het Streekhistorisch Centrum. John Groenewold fotografeerde vervolgens speciaal voor dit boek de gekozen locaties opnieuw, zoveel mogelijk vanuit dezelfde hoek. Het is verrassend te zien hoe deze plekken door de jaren heen zijn veranderd, of soms juist niet.

In 2015 is het 400 jaar geleden dat de Semslinie, de grens tussen de huidige provincies Groningen en Drenthe, werd getrokken en dat 250 jaar geleden het bestuur van de Stad Groningen besloot tot de aanleg van het kanaal. Ter gelegenheid daarvan geeft de Stichting 250\400 in samenwerking met het Streekhistorisch Centrum drie boeken uit als blijvende herinnering aan het feestjaar.
De boeken brengen de drie plaatsen langs het Stadskanaal in beeld. Veelal niet eerder gepubliceerde foto's tonen hoe de plaatsen de afgelopen eeuw zijn veranderd. Oude panden, soms al lang verdwenen, worden afgebeeld naast de situatie anno 2015. Daarmee wordt ook de situatie van nu voor de toekomst vastgelegd.
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.