Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Zijderveld, Kees - Blinde Vinken. Kroniek van een leesclub.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Zijderveld, Kees
Titel: Blinde Vinken. Kroniek van een leesclub.
ISBN: 9789463236263
Uitgever: Eigen Beheer
Bijzonderheid: 2019, paperback, 272 pp.
Prijs: € 15,00
Meer info Dit boek gaat over een leesclub, die maandelijks boeken van moderne schrijvers zoals Barnes, Camus, Yalom, Grossman, Malamud, Prevert, Groult en Wieringa bespreekt. De bijeenkomsten vinden plaats in Zut­phen, ten huize van Ben Bloch, een boekantiquair. Het speelt in 2012

De leden geven hun opvatting over die boeken vanuit verschillende levensbeschouwingen. Ze zijn veel met zichzelf bezig en soms blind voor de mening van de anderen.

In een sobere schrijfstijl wordt zichtbaar dat er ‘preciezen’ in de club zijn, die zich willen beperken tot de bespreking van het boek en ‘rekkelijken’ die persoonlijk contact zoeken. Voorzichtig tast iedereen naar de beste onderlinge afstand, zowel lichamelijk als gevoelsmatig.

Als de aandachtzoekende poppenkastspeler Pieter deel gaat uitmaken van de club verhardt de worsteling tussen boekenernst en onderling empathisch begrip. Maar intussen komen in ontmoetingen buiten de lees­club de levensverhalen los:. De Tweede Wereldoorlog, de Ierse mystiek, de joodse traditie en de antroposofie. En het verdriet over verloren zonen.

Een verzoening lijkt op komst als een belezen violiste zich bij de groep aansluit. Maar het loopt anders. Het slot is verrassend en hilarisch.

Een aantal essayistische overpeinzingen over afstand en nabijheid van de boekhandelaar zijn als een rode draad in het boek geweven.
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.