Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Sartre, Jean-Paul - De teerling is geworpen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Sartre, Jean-Paul
Titel: De teerling is geworpen.
ISBN: 9789029020473
Uitgever: Meulenhoff Amsterdam
Bijzonderheid: 1986, 19e druk. Paperback, 148 pp. Vertaling: A. Glavimans & C. de Ligt-van Rossum (naam en datum op schutblad)
Prijs: € 4,00
Meer info Kan men werkelijk proberen het leven opnieuw te beginnen? Of is de teerling geworpen, en is ons levenslot bepaald door onze vroegere daden en door de omstandigheden waarin wij geplaatst zijn? Sartre schiep rond dit thema een ontroerende allegorie, waarin twee mensen, die door hun natuur en karakter voor elkaar voorbestemd hadden kunnen zijn, elkaar pas na hun beider dood ontmoeten.
Zij vatten liefde voor elkaar op, en deze liefde is voor de administratie van het hiernamaals een geldige reden om hun een kans te geven met elkaar te gaan leven; zij mogen terugkeren naar het rijk der levenden. Als zij gedurende een etmaal bewijzen dat hun liefde tegen alle hindernissen bestand is, zullen zij mogen blijven leven.
Maar de belemmeringen zijn talrijk: Pierre is de leider van de verzetsbeweging tegen de dictatuur van de Regent; Eva de wettige echtgenote van de secretaris van de militie. Deze omstandigheden maken het feit dat zij elkaar ontmoeten tot iets verdachts. Hun samenleven is ondanks hun liefde onmogelijk, en beiden keren terug naar de dood. Het leven is bepaald, alleen de doden zijn vrij..
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.