Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Schonhaus, Cioma - De paspoortvervalser. Het ongelooflijke verhaal van de jonge graficus die al onderduiker honderden mensen het leven redde.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Schonhaus, Cioma
Titel: De paspoortvervalser. Het ongelooflijke verhaal van de jonge graficus die al onderduiker honderden mensen het leven redde.
ISBN: 9789061006176
Uitgever: Ad. Donker - Rotterdam
Bijzonderheid: 2007, paperback, 224 pp. Vertaling: Pieter Berghout
Prijs: € 18,00
Meer info Het ongelooflijke verhaal van een jonge joodse graficus die als onderduiker het leven van honderden mensen redde. In dit spannende en bijna ongeloofwaardige boek schrijft Cioma Schönhaus over zijn bewogen leven in het nationaalsocialistische Berlijn. Hij doet dat met een enorm gevoel voor zelfspot en spanning.
Na de deportatie van zijn ouders in 1942 moet de twintigjarige joodse graficus Schönhaus in Berlijn onderduiken. Aanvankelijk leeft hij van de opbrengst van de verkoop van waardevolle voorwerpen uit de nalatenschap van zijn ouders. Hij komt in aanraking met een organisatie die joodse mensen voorziet van een valse identiteit. Voor die organisatie vervaardigt hij valse papieren en helpt daarmee honderden mensen die ten dode zijn opgeschreven naar het buitenland te vluchten. Zijn vervalsingen zijn geraffineerd - zijn grafische kennis komt hem goed van pas.
Dan wordt de organisatie voor wie hij werkt verraden en gaat de Gestapo naar hem op zoek middels een arrestatiebevel op aanplakbiljetten, met foto en signalement. In de herfst van het jaar 1943 vlucht hij op de fiets, met zelf vervalste reisdocumenten, dwars door Duitsland naar het veilige Zwitserland.
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.