Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Kaaij, Edward van der - Gebeden voor de eerste dag. Kyriegebeden en zondagsgebeden bij het a-, b- en c-jaar van het oecumenisch leesrooster.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Kaaij, Edward van der
Titel: Gebeden voor de eerste dag. Kyriegebeden en zondagsgebeden bij het a-, b- en c-jaar van het oecumenisch leesrooster.
ISBN: 9789023907497
Uitgever: Boekencentrum, Zoetermeer
Bijzonderheid: 1997, paperback, 351 pp.
Prijs: € 5,00
Meer info Soms zit je om woorden verlegen en ervaar je het maken van een gebed als een 'heidens karwei'. Dit geldt zeker voor het kyriegebed, waarin de nood van der wereld voor God wordt neergelegd. Omdat dit gebed geen voorbede mag worden, loert het gevaar dat alle gebeden op elkaar gaan lijken. Eenzelfde probleem doet zich voor bij het zondagsgebed, dat uitgesproken wordt bij de opening van de Schrift. De auteur heeft het proberen op te lossen door het kyriegebed en het zondagsgebed te laten inkleuren door de specifieke zondag. Hij sluit hierbij aan bij het driejarig Oecumenisch Leesrooster van De Eerste Dag. De gebeden die zo voor ruim 150 zondagen en andere hoogtijdagen ontstonden, zijn in deze bundel verzameld. Zij zijn gemaakt voor gebruik naast de lezingen van de jaren 1997-1998 (C-jaar) 1998-1999 (A-jaar) en 1999-2000 (B-jaar). De bijbehorende lezingen en psalmen zijn steeds vermeld. Omdat een nieuw A-B-C-cyclus steeds qua leesrooster dicht bij de vorige cyclus staat, zijn de gebeden zeker ook bruikbaar na 2000. Gebeden voor de eerste dag wil de predikant helpen bij het formuleren van eigen gebeden, die verstaanbaar zijn en harten raken. Een onmisbare aanvulling bij het leesrooster van De Eerste Dag.
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.