Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Simatupang, Dr. T.B. - Het laatste jaar van de Indonesische vrijheidsstrijd 1948-1949. Een authentiek verslag door de voormalige chef-staf van de Indonesische strijdkrachten.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Simatupang, Dr. T.B.
Titel: Het laatste jaar van de Indonesische vrijheidsstrijd 1948-1949. Een authentiek verslag door de voormalige chef-staf van de Indonesische strijdkrachten.
ISBN: 9789024229642
Uitgever: J.H. Kok - Kampen
Bijzonderheid: 1985, paperback, 234 pp. Vertaling: Drs. C.D. Grijns. Geillustreerd. (enkele schaafplekjes langs de randjes)
Prijs: € 12,00
Meer info In dec. 1948 zetten Nederlandse troepen de 2de Politionele Actie in. Het gehele nog resterende grondgebied van de zich tegen het herstel van het Nederlandse koloniale gezag verzettende Indonesische Republiek werd bezet; de leiders (Soekarno, Hatta) geïnterneerd. Het Indonesische leger ging over tot succesvol guerrillaverzet. Daardoor en onder zware internationale druk moest Nederland akkoord gaan met herstel van de Republiek, vrijlating van Soekarno c.s. en onderhandelingen die leidden tot de soevereiniteitsoverdracht in dec. 1949. De waarnemend chef-staf van het Indonesische leger geeft hier op basis van zijn dagboek een verslag van en visie op die periode: vlucht, onderduiken in een dessa, herstel van de verbindingen, rondreizen, terugkeer in eigen gebied en onderhandelen in Den Haag. Zijn waardevolle verslag is bij de deskundigen bekend als een van weinige verslagen "van de andere kant".
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.