Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Wilson-Dickson, Andrew (redactie Nederlandse uitgave: Willem J. Ouweneel) - Geschiedenis van de Christelijke muziek. Van Gregoriaanse liederen tot black gospel. Een geïllustreerde gids over de belangrijkste tradities in de muziek voor de eredienst.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Wilson-Dickson, Andrew (redactie Nederlandse uitgave: Willem J. Ouweneel)
Titel: Geschiedenis van de Christelijke muziek. Van Gregoriaanse liederen tot black gospel. Een geïllustreerde gids over de belangrijkste tradities in de muziek voor de eredienst.
ISBN: 9789029712408
Uitgever: Kok Voorhoeve - Kampen
Bijzonderheid: 1996, gebonden met stofomslag, 256 pp. Vertaling: M.J. Strengholt.
Prijs: € 8,00
Meer info Muziek staat vanaf het eerste begin centraal in de christelijke lofprijzing. net zoals de Psalmen al het hart waren van de dienst in de joodse tempels en synagogen. Door de eeuwen heen hebben verscheidene creatieve en muzikale genieën werken gecomponeerd die deel zijn gaan uitmaken van de christelijke kerk. Het resultaat is een enorme rijkdom aan hymnen, beurtzangen, oratoria en andere gewijde muziek. Hoe heeft dit ingewikkelde patroon zich als een indrukwekkend tapijt weten te ontwikkelen? En hoe past het relatief kleine stukje van de christelijke traditie binnen het enorme geheel? Andrew Wilson-Dickson is uitermate geschikt deze vragen te behandelen. Hij is thuis in zowel de wereld van muziekontwikkeling als kerkmuziek. Vijf jaar lang heeft hij onderzoek verricht om alle stukjes van de christelijke muziek bij elkaar te brengen. Het resultaat is dit omvangrijke en gedegen boek. Het beslaat elke periode van de Europese muziekgeschiedenis, als ook de Orthodoxe, de groeiende Afrikaanse en de veelzijdige Amerikaanse traditie.
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.