Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DE ESOTERIER.


 

Mariën , Eke . & Jan Groenewold . [ isbn 9789061129158 ] 0724 - Cook & Chemist . ( Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber . ) Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. -

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mariën , Eke . & Jan Groenewold . [ isbn 9789061129158 ]  0724 - Cook & Chemist . ( Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber . ) Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten.  -
Schrijver: Mariën , Eke . & Jan Groenewold . [ isbn 9789061129158 ] 0724
Titel: Cook & Chemist . ( Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber . ) Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. -
ISBN: 9789061129158
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. ( Er staat alleen wel een naam in het schutblad . )
Bijzonderheid: Gebonden met harde kaft bijna in als nieuwe staat - 0724 - 4e dr 2007 - 144 p - 680 gr - 22,8x22,7 cm
Prijs: € 12,00
Meer info - Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van voedsel.

Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in één keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!

In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculair koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.

Voorbeelden zijn:
* hoe maak je perfect frites?
* waarom kun je asperges beter in olie garen?
* hoe maak je doorzichtige ravioli?
* hoe maak je slagroom van chocolade?
* waarom kun je eieren beter bij 75 graden koken?
Moleculair koken is internationaal een sterk opkomend fenomeen, maar krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Chemici als Hervé This en topkoks als Jonnie Boer, Ron Blaauw en Heston Blumenthal werken samen aan vernieuwingen op culinair gebied.

Maar wat is moleculair koken nu eigenlijk? Kort gezegd is het een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van vacuümverpakt voedsel.

Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in één keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!

In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculaire koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.
Eke Mariën werkt als freelance foodstylist onder meer voor bladen als Delicious, Margriet en Seasons. Daarnaast heeft hij een eigen cateringbedrijf: Eke Kookt.
Jan Groenewold is als docent fysische chemie verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Boek bekijken

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.