Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DE ESOTERIER.


 

Berkum , Sandra van . & Tal Maes . [ isbn 9789055948161 ] 1117 - Captain's Dinner . ( Koken met de Holland-Amerika lijn . Met meer dan 50 recepten . ) Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. -

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Berkum , Sandra van . & Tal Maes . [ isbn  9789055948161 ]  1117 - Captain's Dinner . ( Koken met de Holland-Amerika lijn . Met meer dan 50 recepten . ) Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971.  -
Schrijver: Berkum , Sandra van . & Tal Maes . [ isbn 9789055948161 ] 1117
Titel: Captain's Dinner . ( Koken met de Holland-Amerika lijn . Met meer dan 50 recepten . ) Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. -
ISBN: 9789055948161
Uitgever: Scriptum .
Bijzonderheid: Gebonden met harde kaft in als nieuwe staat - 1117 - 1e dr 2011 - 176 p - 540 gr -
Prijs: € 15,00
Meer info - Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt.

De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners.

Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto's en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector's items zijn.

De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.


Dit rijk geillustreerde boek biedt een boeiende inkijk in de keukens en eetzalen aan boord van schepen van de Holland-Amerika Lijn (HAL) in de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog. In de inleidende hoofdstukken staan verhalen van passagiers en bemanningsleden over de luxueuze maaltijden en buffetten, de strakke hierarchische structuur, Captain's Dinners, hoe de bemanning at, en hoe de aan na-oorlogse schaarste gewende Nederlanders kennismaakten met internationale gastronomie. Daarna volgen ruim vijftig recepten die van ontbijt tot late-night cocktail de lezer laten meegenieten van de gevarieerde keuken aan boord. Op de kaart stonden niet alleen Franse gerechten, maar ook typisch Amerikaanse schotels (voor de vele Amerikanen aan boord) en Nederlandse klassiekers. De recepten, enkele origineel, de meeste aangepast aan de moderne keuken, hebben korte inleidingen over hun relatie met de HAL. Geen register, maar alle recepten staan apart vermeld in de inhoudsopgave. Waardevol voor iedereen die geinteresseerd is in de HAL of de na-oorlogse culinaire geschiedenis van Nederland.
Boek bekijken

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.