Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De HobbyBoekenkast.


 

Graeme Simsion - Het Rosie Project

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Graeme Simsion - Het Rosie Project
Schrijver: Graeme Simsion
Titel: Het Rosie Project
ISBN: 9789021015729
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Bijzonderheid: Paperback, 22e druk, 2013, 336pag, als nieuw
Prijs: € 6,50
€ 4,50
Meer info De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Don weet wat Asperger is, maar herkent zichzelf er niet in. Hij is zich door zijn analyserend vermogen wel bewust van wat bij hem anders gaat dan bij anderen. ‘Zintuigelijke overbelasting.’ ‘Dat soort subtiliteiten ontgaan mij.’ ‘Ik maakte een kleine sociale blunder.’ Hij observeert veel en leert uit boeken om te weten hoe je je hoort te gedragen. Hij oordeelt niet, maar is toch vaak onopzettelijk onbeleefd. Dan noemt hij bijvoorbeeld iemand dik. Hij heeft wel een paar vrienden. Zo is Don bevriend met Gene die op dezelfde universiteit werkt en met diens vrouw Claudia die klinisch psycholoog is. Regelmatig vraagt Don hen om advies over sociale situaties. Ook op het vlak van daten.

Met behulp van een lange vragenlijst hoopt Don zijn perfecte echtgenoot te vinden. Dan komt de mooie en chaotische Rosie Jarman in zijn leven, verre vn perfect, die totaal niet voldoet aan de eisen van Don voor een echtgenoot, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Afmetingen: 21 x 13,5 x 2,9 cm\
Gewicht: 414 gram
Boek bekijken

De HobbyBoekenkast uit Ermelo

particulier

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.