Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Leeswolf.


 

Steiner, Rudolf - Soziale und antisoziale Triebe im Menschen / Zwei Vorträge, gehalten in Dornach und Bern am 6. und 12. Dezember 1918

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Steiner, Rudolf - Soziale und antisoziale Triebe im Menschen / Zwei Vorträge, gehalten in Dornach und Bern am 6. und 12. Dezember 1918
Schrijver: Steiner, Rudolf
Titel: Soziale und antisoziale Triebe im Menschen / Zwei Vorträge, gehalten in Dornach und Bern am 6. und 12. Dezember 1918
ISBN: 9783727452345
Uitgever: Rudolf Steiner Verlag, Dornach
Bijzonderheid: 1988, 68pp, paperback, ingenaaid.
Prijs: € 7,50
Meer info Licht beschadigde, verkleurde kaft met enkele vlekjes, verbogen hoekjes, naam voorin, verder in prima staat.

In vroegere fasen van de mensheidsontwikkeling was er nog geen sprake van een "sociaal vraagstuk". De mensen maakten deel uit van een groep, van een familie, van standen en klassen, waarbinnen de enkeling zijn vaste plaats had en zich geborgen kon voelen.
Een kenmerk van de nieuwe tijd is de emancipatie van het individu, dat zich gaat afzetten tegen zijn sociale omgeving. In het licht van de gehele loop van de ontwikkeling is dit proces van individualisering terecht. In onze tijd moeten we het feit onder ogen zien, dat er in onszelf "antisociale" krachten werkzaam zijn en móeten zijn. Maar deze ontwikkeling brengt ook grote gevaren met zich mee. Het samen werken en samen leven wordt steeds moeilijker, menselijke relaties worden vaak slechts met moeite in stand gehouden.
Volgens Rudolf Steiner hebben wij de taak, nu bewust nieuwe sociale vormen te scheppen. Dit kan alleen gebeuren op basis van werkelijke interesse in de andere mens.
Antisociale krachten hebben we vanzelf in ons. Sociale krachten daarentegen moeten we bewust tot ontwikkeling brengen. Rudolf Steiner geeft aan langs welke weg dit kan gebeuren.
Boek bekijken

De Leeswolf uit Assen

particulier

Logo De Leeswolf

Wij berekenen de verzendkosten zoals DHL ons berekent. Na uw bestelling informeren wij u over de kosten en verzoeken wij u vooraf te betalen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.