Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Leeswolf.


 

Haren, W. van, Kischnick, R. - Het grote spelenboek / kringspelen, zangspelen en bewegingsspelen voor kinderen van 4 tot 18 jaar

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Haren, W. van, Kischnick, R. - Het grote spelenboek / kringspelen, zangspelen en bewegingsspelen voor kinderen van 4 tot 18 jaar
Schrijver: Haren, W. van, Kischnick, R.
Titel: Het grote spelenboek / kringspelen, zangspelen en bewegingsspelen voor kinderen van 4 tot 18 jaar
ISBN: 9789062382774
Uitgever: Christofoor, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1987, Gebonden hardcover, 272 p.
Prijs: € 8,50
Meer info Licht beschadigde kaft, vlekjes op boekblok, ook wat voorin, verkleuring, verder in prima staat.

Wat moeten we met onze kinderen spelen? Met deze vraag lopen tegenwoordig veel mensen rond, zonder dat zij inzicht hebben in wat het kind werkelijk nodig heeft.
Wil van Haren en Rudolf Kischnick willen in dit boek aantonen dat lichaamsbeweging niet het belangrijkste is bij kinderspelen, maar dat het in de eerste plaats gaat om de vraag, of de spelen in staat zijn fantasie, spanning en interesse bij het kind op te roepen. Vooral in die belangrijke tijd tussen het zevende en veertiende jaar is het innerlijk door iets gegrepen worden het allerbelangrijkste voor het kind.
Aan de spelbeschrijvingen van de ruim 300 spelen in dit boek zijn beschouwingen over het spel toegevoegd, zodat het boek ook een soort pedagoscihe leidraad kan zijn.
'Het grote spelenboek' biedt in principe alle ingrediƫnten die het kind nodig heeft om op een gezonde wijze zijn drang om te spelen te kunnen uitleven.
Het boek bestaat uit drie delen:
deel 1 is vooral gericht op de kleuterleeftijd en bevat ruimt 90 kring-, zang- en ambachtsspelen; deel 2 is ingedeeld naar leeftijd en geeft beschrijvingen en achtergronden van die bewegingsspelen die passen bij de ontwikkelingsfase waarin het kind op dat moment verkeert;
Deel 3 is meer thematische ingedeeld en omvat wedlopen, wedstrijden, behendigheidsspelen, bezigheidsspelen en blindemanspelen, telkens met leeftijdsaanduidingen.

[info van de uitgever]
Boek bekijken

De Leeswolf uit Assen

particulier

Logo De Leeswolf

Wij berekenen de verzendkosten zoals DHL ons berekent. Na uw bestelling informeren wij u over de kosten en verzoeken wij u vooraf te betalen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.