Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Leidschendammer.


 

Psychologie/Psychiatrie # Schoemaker, Casper - Anorexia bestaat niet. Het beeld van anorexia nervosa in de media

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Psychologie/Psychiatrie # Schoemaker, Casper - Anorexia bestaat niet. Het beeld van anorexia nervosa in de media
Schrijver: Psychologie/Psychiatrie # Schoemaker, Casper
Titel: Anorexia bestaat niet. Het beeld van anorexia nervosa in de media
ISBN: 9789063050399
Uitgever: Uitgeverij Archipel, 2002.
Bijzonderheid: 207 pagina's, paperback, nieuwstaat.
Prijs: € 12,50
Meer info We hebben er allemaal van gehoord en we weten er allemaal ook heel veel van: anorexia. Een ziekte die de laatste jaren enorm om zich heen grijpt in alle Westerse landen, maar nu ook in Argentinië en Fiji. Oorzaak van anorexia is het slankheidsideaal dat in de media gepropageerd wordt. Anorexia is een sterrenziekte; vrijwel alle beroemde fotomodellen en actrices van Hollywood lijden eraan.
'Anorexia bestaat niet' helpt ons uit die droom. Het meeste van wat wij menen te weten over anorexia is níet waar. De ziekte anorexia nervosa bestaat wel degelijk; het is een vreselijke aandoening die veel ingrijpender gevolgen heeft dan wij ons realiseren. Maar de ziekte die wij zo goed kennen uit de media, die anorexia bestaat dus niet.
Casper Schoemaker prikt niet alleen de mediahype rond dit gevoelige onderwerp door. Hij beschrijft ook hoe bovenstaand beeld in de media kon ontstaan, en welke gevolgen dat heeft voor de anorexiapatiënten en hun omgeving.
Met een voorwoord van Liesbet Libbers, voormalig bestuurslid Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa.
Boek bekijken

De Leidschendammer

particulier

De Leidschendammer uit Leidschendam

Logo De Leidschendammer

ALLE BOEKEN BEVINDEN ZICH IN NIEUWSTAAT OF IN UITSTEKENDE STAAT, TENZIJ ANDERS VERMELD. ALLE BOEKEN WORDEN ZORGVULDIG VERPAKT IN STEVIGE KARTONNEN ENVELOPPEN OF DOZEN, ZODAT ZE ONBESCHADIGD ARRIVEREN BIJ DE BESTELLER.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.