Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Olde Jan.


 

Dick Laan .. Omslag en illustraties van Rein van Looy - Avonturen van Pinkeltje

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dick Laan .. Omslag en illustraties van Rein van Looy - Avonturen van Pinkeltje
Schrijver: Dick Laan .. Omslag en illustraties van Rein van Looy
Titel: Avonturen van Pinkeltje
ISBN: 9789026903014
Uitgever: Van Holkema & Warendorf - Onderdeel van Unieboek B.v. te Bussum, 1979 27e druk en het Spectrum Uitgeverij te Houten
Bijzonderheid: Gebonden 136 Pagina's 21x16 net exemplaar harde kaft
Prijs: € 9,75
€ 3,95
Meer info H. Veenman en Zonen B.v. te Wageningen [ Drukker ]

Dick Laan werd geboren in 1894 in Wormerveer, een dorp aan de Zaan. Zijn vader was fabrikant en ook Dick's toekomst zou in de dropfabriek liggen. Maar zijn hart lag bij het maken van films en in de Eerste Wereldoorlog werd zijn droom werkelijkheid.

Met kinderboeken begon Dick Laan, toen zijn scenario's te ingewikkeld en dus te duur werden voor verfilming. Hij was erg geïnteresseerd in kinderen. Vaak observeerde hij ze, en aan zijn neefjes en nichtjes vertelde hij verhaaltjes. Zo ontstond Pinkeltje, het kleine dappere mannetje, dat soms zo dom kon zijn. Voor Dick Laan was herkenbaarheid het belangrijkste element in kinderboeken. Hij schreef over Pinkeltje:

In 1978 maakte Harrie Geelen de film Pinkeltje met Aart Staartjes en Wieteke van Dort in de hoofdrol. Corrie Hafkamp maakte een nieuwe versie van het kereltje: Het grote boek van Pinkeltje. Ook verscheen er in 1994 een video-cassette, waarop Lex Goudsmit uit dit grote boek voorleest.

Dick Laan overleed op 6 oktober 1973.
Boek bekijken

De Olde Jan uit Herwen

particulier

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.