Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Olde Jan.


 

Mieke Mosmuller Toon Hermans Omslag naar een schilderij van Toon Hermans - Gewoon God Toon Hermans

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mieke Mosmuller Toon Hermans Omslag naar een schilderij  van Toon Hermans - Gewoon God   Toon  Hermans
Schrijver: Mieke Mosmuller Toon Hermans Omslag naar een schilderij van Toon Hermans
Titel: Gewoon God Toon Hermans
ISBN: 9789026113604
Uitgever: De Fontein Jeugd Uitgeverij uit 1998 te Baarn
Bijzonderheid: Paperback 20x13 formaat 157 pagina's slappe kaft
Prijs: € 14,75
€ 3,95
Meer info Toon Hermans
Toon Hermans is geboren in Sittard, als tweede van vijf zoons. Hij ging naar de mulo en werkte als etaleur en reclametekenaar. Als jongen zag hij in de stadsschouwburg van Heerlen een optreden van de Nederlandse clown Johan Buziau. Toen wist hij: dit wil ik ook!
Toon Hermans begon in 1942 in het Leidschepleintheater in Amsterdam bij het ensemble van Carl Tobi. De humorist Kees Pruis was in dit ensemble de centrale figuur. Toon trad op in de shows 'Pret van A tot Z', 'Avondmelodie', en 'Tobi's Dol-Dwaze Dierentuin'.
Kort na de Tweede Wereldoorlog leerde hij Rietje (Rita Weytboer) kennen. Ze trouwden in 1946 en kregen drie zonen (Michel, Maurice en Gabriƫl).
Toon Hermans speelde van 1946 tot 1952 bij 'Theater Plezier' van Floris Meslier. Hij deed hier o.a. een Buziau-imitatie. Hij kreeg zijn eerste bekendheid door zijn medewerking aan het radioprogramma 'De Bonte Dinsdagavondtrein' van de AVRO (1947). Van 1953 tot 1955 had hij een eigen cabaret. De voorstelling 'Hartendwaas' werd 275 keer gespeeld. Andere programma's heetten 'Ballot' en 'Zaza'.
Vanaf 1955 speelde Toon zijn One Man Shows. Deze zijn te typeren als clowneske vorm van gemoedelijke
Boek bekijken

De Olde Jan uit Herwen

particulier

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.