Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Tresoor.


 

Werumeus Buning, J.W.F. - Verboden verzen. Grafschrift voor M. van 't H. en andere gedichten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Werumeus Buning, J.W.F. - Verboden verzen. Grafschrift voor M. van 't H. en andere gedichten
Schrijver: Werumeus Buning, J.W.F.
Titel: Verboden verzen. Grafschrift voor M. van 't H. en andere gedichten
ISBN:
Uitgever: Querido, Amsterdam
Bijzonderheid: 1957
Prijs: € 3,90
Meer info Tijdens de Duitse bezetting nam Buning een weinig principiële houding aan. Er zijn geen aanwijzingen dat dit voortkwam uit sympathie voor de bezettende macht, eerder uit opportunisme en gebrek aan politiek inzicht. Daarnaast was het de angst in minder luxueuze omstandigheden te komen verkeren die hem zijn positie bij De Telegraaf , die toen in toenemende mate een bedenkelijke koers ging varen, niet deed opgeven en hem ertoe verleidde zich aan te melden voor de Kultuurkamer. Op deze wijze kon hij blijven publiceren en geld verdienen. Anderzijds nam Buning, naar eigen zeggen, deel aan de Duitsers onwelgevallige activiteiten. Zeker is in ieder geval dat hij een inleiding voor het in 1943 illegaal verschenen Geuzenliedboek heeft geschreven.

Buning kreeg na de oorlog een publicatieverbod van eerst twee, later een jaar .Volgens sommigen ten onrechte. In 1947 verschenen zijn Verboden verzen. Met het grafschrift voor zijn geheime liefde Miep van ‘t Hoff-Kools.
Boek bekijken

De Tresoor uit Lage Zwaluwe

particulier

Logo De Tresoor

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.