Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Tresoor.


 

Brelich, Prof. Dr. A. - Grieken en goden

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Brelich, Prof. Dr. A. - Grieken en goden
Schrijver: Brelich, Prof. Dr. A.
Titel: Grieken en goden
ISBN: 9789022837184
Uitgever: Unieboek BV
Bijzonderheid: Goed
Prijs: € 4,95
Meer info Zeus, de Grote Donderaar, de koe-ogige Hera, de snelvoetige Hermes, de uilogige Pallas Athena: uit onze schooltijd herinneren wij ons allemaal wel de bonte godenwereld uit de Ilias en de Odyssee.

Die Homerische goden hadden typisch menselijke eigenschappen en gewoonten, waardoor de onoverbrugbare kloof tussen goden en mensen toch weer niet zo groot scheen.

Hoe was nu werkelijk de instelling van de Grieken ten opzichte van hun goden en de vanouds overgeleverde mythen? Welke ontwikkeling is in het Griekse religieuze denken aantoonbaar tijdens een periode die loopt van de pre-klassieke tijd tot aan het Hellenisme? Was de godsdienst in de Mykeense tijd al 'Grieks'? Wat zijn de kenmerkende elementen in de eredienst?

Professor Brelich, hoogleraar aan de universiteit van Rome en expert op het gebied van de godsdiensthistorie, gaat op verhelderende wijze in op deze en hiermee samenhangende vragen.
Boek bekijken

De Tresoor uit Lage Zwaluwe

particulier

Logo De Tresoor

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.