Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel de vondst.


 

Potok, C. - Het boek van het licht

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Potok, C. - Het boek van het licht
Schrijver: Potok, C.
Titel: Het boek van het licht
ISBN: 9789062913732
Uitgever: BZZtôh
Bijzonderheid: 2000, Paperback / softback, 402 pagina's. Boek is nieuw.
Prijs: € 6,00
Meer info Het boek van het licht beschrijft de ontwikkeling van Gershon Loran, een stille, teruggetrokken jongen wiens leven wordt getekend door oorlogsgeweld. Hij groeit op bij zijn oom en tante in een armoedige buurt in New York, nadat zijn ouders in Palestina als toevallige passanten bij een vuurgevecht om het leven zijn gekomen. Zijn enige neef, de vriend van zijn kinderjaren, sneuvelt in de Tweede Wereldoorlog als gevechtspiloot.

Zelf wordt Gershon, direct na de Koreaanse oorlog, als geestelijk verzorger naar het Amerikaanse leger in Korea gezonden. Hij heeft dan net een opleiding tot rabbi achter de rug. Tijdens deze studie heeft hij de orthodoxie van zijn milieu achter zich gelaten en gekozen voor een studie in de Kabbala, de joodse mystieke traditie waarin de beelden van licht en donker, van vuur en vonken een belangrijke rol spelen en waarvan de sfeer nauw aansluit bij zijn veelvuldige visioenen.

In Korea, waar Gershon de gevolgen van de oorlog en de realiteit van de bezetting meemaakt, doemt zijn vroegere studievriend Arthur Leiden op als collega. Arthur, studentikoos en grillig, gaat gebukt onder schuldgevoelens vanwege 'het licht des doods': de atoombommen waarmee Amerika Hiroshima en Nagasaki heeft vernietigd en waarvoor zijn vader als vooraanstaand kernfysicus medeverantwoordelijk was. Voor beide vrienden is de kennismaking met de Japanse tempelstad Kyoto, waar zij hun verlof doorbrengen, van beslissende betekenis.
Boek bekijken

de vondst uit Spankeren

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.